Werkstraf en rijverbod na bijna fatale botsing

Een 26-jarige jongeman uit Roeselare is door de Kortrijkse politierechter veroordeeld tot een werkstraf van 60 uren en een rijverbod van drie maanden.


Op 15 juli vorig jaar botste J.M. met zijn Citroën Berlingo op een zondagochtend in alle vroegte tegen de betonnen rand van de weg langs de Ringlaan in Heule (Kortrijk). Dat gebeurde aan de U-bocht ter hoogte van staalbedrijf Holvoet. De hevige klap vernielde zijn voertuig en zorgde ervoor dat hij levensgevaarlijk gewond raakte. Uit het onderzoek bleek dat hij onder invloed van drugs en alcohol achter het stuur zat. Volgens zijn advocate kreeg hij door een ziekte waar hij mee kampt een beroerte, waardoor hij gewoon rechtdoor reed.


J.M. moest na het ongeval alles opnieuw aanleren, liet zich ook opnemen voor zijn problemen en kan op vandaag zijn job als loodgieter niet meer uitoefenen. Hij liep eerder al één veroordeling voor alcoholintoxicatie op. Als hij zijn rijbewijs terug wil, zal hij moeten slagen voor theoretisch en praktisch rijexamen en medische en psychologische proeven. (LSI)