Waterweg zoekt oplossing voor Budabrug

Brug lekte vanmorgen olie, na zoveelste defect

Het defect aan de Budabrug is nu tijdelijk opgelost.
Foto Deleu Het defect aan de Budabrug is nu tijdelijk opgelost.
De Budabrug op Overleie in Kortrijk was dinsdagvoormiddag vroeg andermaal defect. De Vlaamse Waterweg zocht koortsachtig naar een oplossing. “De brug kampte met een elektromechanisch defect, waardoor er olie lekte”, klinkt het in een mededeling van De Vlaamse Waterweg.

“Een aannemer was snel ter plaatse om het probleem te verhelpen. De hinder voor het verkeer was rond 9 uur voorbij. Het defect is nu tijdelijk opgelost. De Budabrug is een beweegbare brug met een complexe elektromechanische werking. De brug is hierdoor gevoeliger aan pannes dan andere bruggen. De Vlaamse Waterweg is continu bezig met het monitoren van de brug en het uitvoeren van werken, in de hoop dat we een lange periode van bedrijfszekerheid tegemoet gaan. We bekijken verder de mogelijkheid om extra signalisatie aan de brug te voorzien, om passanten te verwittigen wanneer de brug defect is. Zo willen we manoeuvres zoveel als mogelijk vermijden”, aldus de medewerkster. De Budabrug, een tafelbrug over de Leie, verbindt de Overleiestraat met de Budastraat. De Brug, pas drie jaar geleden geopend, was al vele tientallen keren defect.

Lees meer: Budabrug andermaal defect, met video
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.