Vrouw zwaargewond bij zoveelste botsing in de 'put'

De hulpdiensten moesten de bestuurster uit de auto bevrijden.
Foto Lieven Samyn De hulpdiensten moesten de bestuurster uit de auto bevrijden.
Bij een ongeval op de verkeerswisselaar van de R8 en de A19 in Bissegem (Kortrijk) - in de volksmond ook gekend als 'de put' - is gisterenmiddag een vrouw uit Wevelgem zwaargewond geraakt.

De vrouw kwam iets over 11 uur met haar Dacia uit de richting van de A19/E403 en wou aan het knooppunt Kortrijk-West een bocht van 180 graden maken om de Kortrijkse ring R8 op te rijden. Wellicht merkte ze daarbij niet op dat het verkeerslicht ondertussen op rood was gesprongen. Een man achter het stuur van een Tesla - ter waarde van zo'n 60.000 euro - op de ringweg kon haar niet meer ontwijken en knalde vol in de linkerflank van de Dacia. "Het licht sprong op groen nog vooraleer ik aan de lichten arriveerde waardoor ik al wat gelanceerd was", aldus de automobilist uit Sint-Idesbald (Koksijde), een uitgeweken Kuurnenaar. "Een aanrijding was niet meer te vermijden. Mijn eerste ongeval in al die jaren." De vrouw uit Wevelgem zat gekneld achter het stuur van haar Dacia en moest door de brandweer behoedzaam uit haar wagen worden gehaald. Haar peuter op de achterbank bleef ongedeerd en kon door de geschrokken en gealarmeerde oma opgehaald worden.


Het verkeersknooppunt was de voorbije jaren al ontelbare keren het decor van gelijkaardige ongevallen. De huidige situatie is verwarrend en de capaciteit is op piekmomenten ontoereikend. Het Agentschap Wegen en Verkeer plant daarom een volledige heraanleg, zonder de kruispunten met verkeerslichten maar met een brug. Volgens de huidige planning zouden de werken in 2020 starten. (LSI)