Vrouw riskeert zes maanden cel voor bedreiging politierechter

De politierechtbank in Kortrijk.
Lieven Samyn De politierechtbank in Kortrijk.
Een 28-jarige vrouw uit Zonnebeke riskeert een celstraf van zes maanden en een boete van 800 euro voor de bedreiging van Kortrijks politierechter Philip Hoste. 

Op 27 maart 2017 was Jolien M. op een zitting van de politierechter aanwezig, samen met haar ondertussen ex-partner. Voor de zoveelste keer moest hij zich verantwoorden voor het rijden zonder rijbewijs, zij moest verschijnen omdat ze hem een voertuig liet lenen terwijl ze wist dat hij geen rijbewijs meer had. M. uitte luid haar ongenoegen, zelfs tijdens de zaak van haar ex. Ook toen ze zelf op het beklaagdenbankje moest plaatsnemen, begon ze opnieuw te roepen en te tieren. De politierechter moest zelfs de zitting even schorsen om de gemoederen te bedaren. “Als ik je tegenkom, zal ik je keel dichtknijpen”, slingerde M. politierechter Hoste nog naar het hoofd. Genoeg voor de aanwezige openbare aanklager om een pv voor een zittingsmisdrijf op te maken. “Ze heeft een bipolaire stoornis die zich in stress-situaties nog meer manifesteert”, pleitte advocaat Filip De Reuse. “Op dit ogenblik is ze in een psychiatrisch ziekenhuis opgenomen voor een behandeling.” Hij vroeg de vrijspraak omdat volgens hem de wettelijke voorwaarden om van een bedreiging te spreken niet vervuld zijn. Op 28 januari velt de correctionele rechter een vonnis.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.