Voorwaardelijke celstraf voor man die lastercampagne hield tegen ex-werkgever

het gerechtsgebouw in Kortrijk
Lieven Samyn het gerechtsgebouw in Kortrijk
Een 48-jarige man uit Zwevegem is veroordeeld tot een gevangenisstraf van tien maanden met uitstel, omdat hij ruim twee jaar een lastercampagne voerde tegen zijn ex-werkgever. De man kon zijn ontslag niet verkroppen en ging iedereen vertellen dat de zaakvoerder corrupt was. 

G. W. werd in mei 2016 met dringende redenen ontslagen bij het immokantoor Fleximmo in Kortrijk nadat bleek dat hij valsheid in geschrifte had gepleegd. De man kon dat niet verkroppen en startte een lastercampagne. G.W. bedreigde en belaagde de zaakvoerder met honderden mails en berichten. Daarnaast ging hij langs bij mensen die hun huis via het immokantoor verkochten om hen aan te raden zo snel mogelijk het contract te breken, “omdat de zaakvoerder een stuk krapuul zou zijn”. Hij spoorde ook andere mensen aan om valse verklaringen over de zaakvoerder neer te leggen. Ook diende G. W. bij alle soorten instanties klachten in waarbij het immokantoor ontelbare controles kreeg waar telkens niets werd gevonden. Eén keer moest de zaakvoerder zich zelfs gaan verantwoorden bij het Beroepsinstituut van Vastgoedmakelaars die kunnen beslissen over de vergunning van een makelaar. Ook daar werd hij uiteindelijk vrijgesproken. 

Naast de voorwaardelijke celstraf moet de man ook een geldboete van 800 euro betalen. Aan de zaakvoerder van het immokantoor moet hij 1.000 euro betalen en aan het immokantoor zelf moet hij een schadevergoeding van 7.505 euro betalen. G. W. gaat zeker in beroep tegen het vonnis. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.