Voetballer opent café én feestkelder

Zaakvoerders Jan De Winter en Lore Pynoo in hun kroeg Barsol.
Henk Deleu Zaakvoerders Jan De Winter en Lore Pynoo in hun kroeg Barsol.
Jan De Winter (25) en Lore Pynoo (26) uit Wevelgem openden eetcafé Barsol en feestkelder Club-1 in een nieuw studentenhuis in de Doorniksesteenweg in Kortrijk. "We zijn sociaal en hebben nood aan deze nieuwe uitdaging", zegt voetballer Jan De Winter, die vroeger werkte in Decathlon op Hoog Kortrijk.

Barsol is een strak eetcafé met 130 plaatsen. Er is beneden met Club-1 ook een feestkelder voor maximum 150 man. Jan De Winter is centrale middenvelder bij Eendracht Wervik in derde amateurklasse.


"Mijn ploeggenoten kwamen al langs", lacht hij. "Sportclubs zijn meer dan welkom. Net zoals werknemers van bedrijvenparken en cursisten van opleidingscentrum Syntra West. We zijn wel vooral op studenten gericht. Klanten betalen 1,80 euro voor een Bockor pils. De prijs om de feestkelder te huren, hangt af van de vraag. We hebben een top geluids- en lichtinstallatie, er is ventilatie en een CO2-regelaar, de gladde vloer is makkelijk te poetsen én de kelder is geïsoleerd, zodat bewoners van het studentenhuis geen geluidshinder ondervinden", vervolgt Jan De Winter. "De feestkelder wordt op maandag en dinsdag gebruikt voor cantussen en clubavonden van studentenclubs Riva Rocci, Ipsoc, Moeder en Vader Kanon en Ecliptica. Op woensdag en donderdag zijn er eigen feestjes, met deejay's. Op vrijdag, zaterdag en zondag verhuren we voor bijvoorbeeld babyborrels en verjaardagsfeestjes. We geloven in de studentenbuurt op 't Hoge. Met naast ons ook het nieuwe café Den Bross en even verderop gevestigde waarde Den Chips. Hogeschool Vives heeft hier nu al 7.000 studenten. Dat zegt genoeg", aldus Jan De Winter. Meer info staat op de Facebookpagina 'Barsol 't Hoge'. (DBEW/LPS)