VIDEO. Zwembad, sporthal, kinderopvang en containerparken dicht, stadhuis open

De deur van het historisch stadhuis aan de kant van de Grote Markt bleef vanmorgen vroeg dicht. De andere toegangen van het stadhuis zijn open.
Henk Deleu De deur van het historisch stadhuis aan de kant van de Grote Markt bleef vanmorgen vroeg dicht. De andere toegangen van het stadhuis zijn open.

De staking treft de openbare dienstverlening in Kortrijk. Er staan piketten aan het stadhuis, waar personeelsleden met hun wagen de parking in de Papenstraat niet mogen binnenrijden. Fietsers mogen wel (vertraagd) de parking in. Wie naar het stadhuis moet vandaag, kan gewoon gaan. Er is een mindere bezetting, maar alle ingeplande afspraken worden opgevolgd. Zwembad Magdalena is dicht, zwembad Mimosa is open. In Bissegem is sporthal Ter Biezen dicht, maar Ter Biezen opent vanavond wel voor de clubwerking. Op het vlak van kinderopvang: De Puzzel is open, Het Blokkenhuis is dicht, alle ouders zijn vooraf verwittigd. Wat de afvalophaling betreft: op woensdag is er enkel ophaling van bedrijfsafval in Kortrijk. Die ophaling is verzet naar donderdag. De groenkar staat vandaag niet in Heule, door de staking. Er is een piket aan stadsdepot 102 in Kortrijk, maar de strooidiensten reden vanmorgen uit, zoals vooraf afgesproken. De bakkenparken in de Karel de Goedelaan en in Heule zijn dicht, de containerparken aan Mimosa en in Rollegem zijn open. De bib in de Leiestraat is sinds 10 uur open.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.