VIDEO. Schoolzwemmen duurder in Kortrijk? Kinderen én Willy Naessens protesteren

Dat het schoolzwemmen mogelijk duurder wordt, slaat in als een bom(metje).
screenshot video Coudenys Dat het schoolzwemmen mogelijk duurder wordt, slaat in als een bom(metje).
Kinderen van basisschool Onze-Lieve-Vrouw van Vlaanderen trokken naar het privédomein van zwembadbouwer Willy Naessens in Celles. Om er te protesteren tegen het mogelijk duurder worden van het schoolzwemmen in Kortrijk. Het leuke filmpje met ernstige ondertoon is een initiatief van het oudercomité en vlogger Hannes Coudenys. Zijn zoon Rae volgt les in Onze-Lieve-Vrouw van Vlaanderen. “Zwemmen moet voor iedereen toegankelijk blijven”, zegt Hannes Coudenys.

Volgens gemeenteraadslid Roel Deseyn van oppositiepartij CD&V 4.0 dreigt vanaf maart, met de opening van het nieuwe zwembad op Weide, schoolzwemmen zelfs vier keer duurder te worden. “Het schoolzwemmen kost nu 0,40 euro per kind per lesbeurt, voor een half uur zwemles met twintig kinderen per baan. In het nieuwe zwembad wordt dat 1,60 euro per kind per lesbeurt”, liet Roel Deseyn eerder al weten.

Klopt niet

Klopt niet, volgens schepen van Sport Arne Vandendriessche (Team Burgemeester) en schepen van Onderwijs Kelly Detavernier (N-VA). Juiste info over hoe het schoolzwemmen dan wel geregeld wordt financieel, is voor volgende week. Vandendriessche en Detavernier ontvangen maandagavond 25 februari delegaties van de Kortrijkse basisscholen op een overleg. “We zullen bekijken om tot een gezamenlijk akkoord te komen, met de scholen en met exploitant Lago”, zeggen de schepenen. Of om het met de woorden van Willy Naessens te zeggen: “Vraag aan jullie burgemeester om een goeie prijs te maken. Ik ben er van overtuigd dat er alles aan zal gedaan worden om aan een goedkope prijs te blijven zwemmen”, zegt Naessens in het filmpje, tot groot jolijt van de kinderen. Leuk detail: de kinderen plonsden in het filmpje niet écht in het zwembad van Willy Naessens. Hij heeft een buitenzwembad en dat water is nog te koud. Ze plonsden in het binnenzwembad van Wellness ’t Dolfijntje in Heule.
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Kris Delrue

  Maar 800 euro voor een smartphone is blijkbaar niet teveel! Waar liggen de prioriteiten heden ten dage?

 • Yvan Herreman

  Er zijn blijkbaar lezers die geen enkel besef hebben wat 1,60€ is.

 • stefan crama

  Is € 1,60 te veel om gemiddeld 1x per week te gaan zwemmen. Moet je al rondkomen met een leefloon om daar moeilijk over te doen.

 • Wouter Vandewaetere

  Niet enkel. Voor schoolkinderen is dit enorm. Duur geworden ook voor het recreatief zwemmen stijgen de prijzen fors

 • Sven Van looy

  Tja alles word duurder. Volgend jaar komen ze zagen dat het zwembad dicht moet omdat het niet uit de kosten geraakt.