VIDEO. Nieuw festival: Jazz Cats bezet muziekcentrum Track

Kortrijk is een nieuw festival rijker
Track Kortrijk is een nieuw festival rijker
De site van muziekcentrum Track op het Conservatoriumplein wordt op zaterdag 30 maart voor het eerst helemaal ingepalmd door een festival. Jazz Cats is een nieuwkomer, in een organisatie van Parkjazz, Track, Wilde Westen, muziekcafé Pand.A en Conservatorium Kortrijk.

Jazz Cats omvat een dag- en avondvullend programma van tien gevarieerde jazz acts, de helft Belgisch en de andere helft internationaal. Jazz Cats zoekt aansluiting met de nieuwe jazz lichting en gaat de kruisbestuiving met andere genres niet uit de weg. De line-up van het nieuwe festival: de mixmasters van Bombataz, een melancholische trip met Glass Museum, het pittige Vels Trio uit de UK, een saxofoon-pianoquartet met Hendrik Lasure Warm Bad, Team Verbruggen Quartet met jazzdrummer Teun Verbruggen, pure voodoo met MDCIII, Allison Miller’s Boom Tic Boom met een prikkelende mix van jazz, klezmer, latin en improvisatie uit de USA en Alabaster dePlume van de Londonse ultrahippe saxofonist Angus Fairbairn. Headliners zijn Colin Stetson met een hypnotiserende saxofoontrip uit de USA en Hypnotic Brass Ensemble met een aanstekelijke mix van brass en hiphop uit Chicago in de USA. Er is nadien nog een afterparty met MixMonster Menno. Info en tickets: www.jazzcats.be.

Kortrijk is een nieuw festival rijker
Track Kortrijk is een nieuw festival rijkerReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.