VIDEO. Kuikentje op 17 april? Soap rond slechtvalken nadert nu echt einde

Nog één keer slapen en we weten of er een kuikentje uit het ei komt.
vzw Slechtvalken Zuid-West-Vlaanderen Nog één keer slapen en we weten of er een kuikentje uit het ei komt.
Verwelkomen Emma en Maarten, het koppel slechtvalken woont in de toren van de Sint-Maartenskerk in Kortrijk, op woensdag 17 april een kuikentje? De soap nadert nu echt het einde. Er ligt nog steeds een gaaf ei in de nestbak. “Fingers crossed na de voorbije tegenslagen”, zegt schepen van Natuur Bert Herrewyn (sp.a).

Mama Emma legde in maart vier eitjes, in de nestbak in de kerktoren. Een eerste ging eind maart verloren. Emma trapte het kapot, nadat ze opgeschrikt werd, wat misschien te maken had met een andere vrouwelijke slechtvalk, die de boel op stelten kwam zetten. Het drama werd groter toen Emma op 1 april een eitje oppeuzelde. Maarten at kort daarna een ander eitje op. Waarom de slechtvalken dat deden, weet niemand goed, zelfs specialisten niet.

Laatste kans

Het resterende eitje bleef gespaard. Emma en Maarten wisselen elkaar af om te broeden. Het gaat nu zeker om het laatste gelegde eitje, op 16 maart. Het kuiken wordt op woensdag 17 april verwacht. Het zou mooi zijn, een slechtvalkkuiken in de aanloop naar Pasen. “Hopelijk loopt alles goed”, besluit nog schepen Bert Herrewyn.  Dat hopen veel Kortrijkzanen met hem. Spannend! Updates komen stelselmatig op de Facebookpagina van de vzw Slechtvalken Zuid-West-Vlaanderen. Live volgen kan op YouTube, bij ‘webcam slechtvalken’.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Emmy Thermote

    Proficiat Emma en Maarten!