VIDEO. Directrice ziekenhuis in Kortrijk veegt personeel spoed de mantel uit: “Breng het ziekenhuis niet in gevaar”

Directrice Inge Buyse spelde de stakende personeelsleden van spoed de les.
Henk Deleu Directrice Inge Buyse spelde de stakende personeelsleden van spoed de les.
Een deel van het personeel van de spoedafdeling van het ziekenhuis AZ Groeninge in Kortrijk legde deze namiddag even het werk neer. AZ Groeninge werft 32 extra werknemers aan, maar die zijn (voorlopig) enkel voor andere afdelingen voorzien en niet voor de spoed. 

“Onbegrijpelijk, want de werkdruk is veel te hoog. De veiligheid van patiënten komt in gevaar en de wachttijden lopen uren op. Zo kan het niet verder”, zeggen de personeelsleden van de spoed. “Het zijn júllie die niet bereid zijn om te praten. Dat snap ik niet. Het is een blaam voor medewerkers die wel hun best doen. Ik roep jullie op om weer rond de tafel te zitten. Het huis kent geen stijl van conflicten. Breng het ziekenhuis niet in gevaar”, veegde directrice Inge Buyse de medewerkers de mantel uit.
47 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • erik roelandts

  eerst moeten er doden vallen …. het is wachten op patienten die haar een proces aansmeren... dan pas zal er iets veranderen!! naar het personeel wordt nooit geluisterd..altijd maar meer en meer doen.. zoveel dat we t zelfs ni meer kunnen onthouden … uitpersen gelijk een citroen endan er nog eens op gaan staan.. der moest nog eens een druppelke uitvallen …. overheid doe er wat aan aub !!!!!!!!!!!!!

 • Danny Holdensrath

  Verpleging, die verdienen veel te weinig.

 • Bart Peeters

  Samen........ management= zonder verpinken liegen, mensen uitpersen, zakken vullen op kosten van het personeel en de klant. Rond de tafel zitten en niet luisteren en alles minimaliseren en proberen te komen naar 1 loon ( liefst het laagste) doet alles. Stuk pretentie.

 • Peter Thys

  waarschijnlijk volgens al haar respect draait zij ook nacht-en weekenddienst?Niets moet erger zijn als een dienst waar spoed bij is waar je moet wachten totdat iemand algauw eens de tijd vindt om te kunnen helpen

 • Janna Boonstra

  Mag aannemen dat het salaris van Inge Buyse net zo hoog is als het personeel?