Vanaf februari maximum 90 per uur op R8

Op de R8 mag je straks niet meer dan 90 per uur rijden
Kos Op de R8 mag je straks niet meer dan 90 per uur rijden
Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) maakt vaart. Het stadsbestuur van Kortrijk ontving nu al een ministerieel besluit waarin staat dat de maximumsnelheid op de ring rond Kortrijk (R8) verlaagd wordt naar 90 kilometer per uur. Niet binnen enkele jaren, maar wel al vanaf februari 2019.

Je mag nu op sommige stukken van de R8 nog 120 kilometer per uur rijden, maar dat is dus binnenkort verleden tijd. De snelheidsbeperking zal een positief effect hebben op de verkeersveiligheid en de luchtkwaliteit in Kortrijk en omliggende gemeenten zoals Harelbeke, Kuurne en Wevelgem.

Niet op E17

Er komt wel geen maximumsnelheid van 90 kilometer per uur op de autosnelweg E17 op grondgebied Kortrijk. “We geven niet op en blijven als stadsbestuur streven om het er ook op de E17 door te krijgen”, reageert schepen van Mobiliteit Axel Weydts (sp.a). “Want de effecten van zo’n snelheidsverlaging zijn enorm én bewezen, zowel wat lawaai, verkeersveiligheid en luchtkwaliteit betreft. De maximumsnelheid ook op de E17 verlagen zou de uitstoot van vele duizenden wagens verminderen”, aldus Axel Weydts.
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Marianne Vanwynsberghe

  luc soen die werken zijn in het voorruit zicht waarmee ze binnenkort starten

 • PHILIPPE NAERT

  Luc Coens, geef jou volkomen gelijk. Al jarenlang spreekt men er over om deze zeer gevaarlijke plaats aan te pakken, maar actie ondernemen?? Ho maar..

 • Luc SOEN

  In plaats van de snelheidsbeperking in te voeren, zou men beter werk maken van een veiliger kruispunt tussen de R8 en de A19

 • Tom Desmedt

  Laat me niet lachen. In volle spits kan je daar op de e17 amper 70/u rijden.

 • Sven Verfaillie

  Jaja heel plezant om dit van ver te beslissen maar wij zijn de dupe van jullie onnozele regels. Hou jullie eens bezig met de echte problemen van dit land ipv de gewone burger weer eens geld af troggelen want er zal natuurlijk wel weer trajectcontrole bij zijn ook