Twintiger terecht voor vechtpartijen

Een 27-jarige man uit Wevelgem riskeert twee jaar cel en een boete van 1.200 euro voor twee vechtpartijen in Heule (Kortrijk) en Wevelgem. Op 14 juli 2012 was Jens N. volgens het Openbaar Ministerie samen met Ammedeo M. (25) uit Wevelgem betrokken bij een vechtpartij op Heule Congé. Een stukadoor liep een driedubbele enkel- en kuitbeenbreuk op. Volgens Jens N. was hij niet bij die vechtpartij betrokken en is enkel zijn stadsgenoot verantwoordelijk voor die zware verwondingen.


Op 29 maart 2015 was Jens N. er ook bij toen er na de wielerwedstrijd Gent-Wevelgem in bistro In 't Geluk in Wevelgem een vechtpartij uitbrak. Vier agenten deelden ook in de klappen en de deur en flessen wijn van de bistro moesten er aan geloven.


N. bekende dat hij zich weerspannig gedroeg, maar vroeg ook voor die slagen de vrijspraak. Ook zijn broer Lesley (31) stond samen met twee andere Wevelgemnaars terecht voor hun betrokkenheid bij die vechtpartij na Gent-Wevelgem. "Het leek er wel oorlog", schetste de advocaat van de betrokken agenten de chaos in de bistro. Vonnis op 23 oktober. (LSI)