Tien cafégangers betrapt op drugsbezit
na controleactie in zes cafés

Politiezone Vlas (Kortrijk, Kuurne, Lendelede)
Alexander Haezebrouck Politiezone Vlas (Kortrijk, Kuurne, Lendelede)
De politie hield afgelopen weekend een controleactie in zes cafés in het centrum van Kortrijk en deelgemeenten op het bezit van drugs. “Bij tien cafégangers werd cannabis of hasj aangetroffen”, zegt politiewoordvoerder Thomas Detavernier.

De politiezone Vlas (Kortrijk, Kuurne, Lendelede) controleerde samen met enkele drughonden in zes cafés, onder andere in de Gouden Aap langs de Doorniksestraat in Kortrijk. In totaal werden 432 cafégangers gecontroleerd, 43 daarvan werden door de drughond aangeduid. Tien van hen bleken ook cannabis of hasj in hun bezit te hebben. “De andere personen die door de drughond waren aangeduid zijn kort ervoor in aanraking gekomen met drugs”, zegt politiewoordvoerder Thomas Detavernier. “Zo hebben we in twee cafés ook drugs op de grond gevonden.” Tegen de tien betrapte personen werd een pv opgesteld en hun drugs werd in beslag genomen. Tegen nog vier andere personen werd een pv opgesteld omdat ze aan het roken waren in het café, tenslotte werd ook één mes in beslag genomen. “De controles gebeurden in een zeer positieve samenwerking met alle café-uitbaters”, zegt Detavernier.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.