Soap rond onveilige Pottelberg blijft duren: fietssuggestiestroken vervagen

De voorlopige fietssuggestiestroken op de Pottelberg (N43) vervagen al.
Henk Deleu De voorlopige fietssuggestiestroken op de Pottelberg (N43) vervagen al.
De soap rond de vernieuwde, maar nog steeds onveilige Pottelberg (N43) blijft duren. Tijdelijke fietssuggestiestroken en zebrapaden in gewone verf, eind november 2018 aangebracht, zijn nu al aan het vervagen. 

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) West-Vlaanderen wacht tot april om definitieve fietssuggestiestroken en zebrapaden op de Pottelberg (N43) aan te leggen. De ondergrond is nu te vochtig. Het mag ook niet te koud zijn, anders komt de belaging weer los. Het blijft verder onduidelijk of het vrijliggend fietspad tot bij de Meiweg wordt doorgetrokken. Dat fietspad komt nu plots op de rijweg Pottelberg richting Marke uit, wat gevaarlijk is. Het onderzoek is momenteel nog volop bezig.

Ook de zebrapaden, hier tegenover de Damiaanschool, vervagen.
Henk Deleu Ook de zebrapaden, hier tegenover de Damiaanschool, vervagen.

Lichtenregeling aanpassen

De inrichting van vierkant groen op het vernieuwde kruispunt van de Pottelberg met de Condédreef, Aalbeeksesteenweg en Felix de Bethunelaan staat bovendien op de helling. Vierkant groen houdt in dat alle fietsers en voetgangers uit de vier richtingen telkens tegelijk groen licht krijgen om over te steken. Auto’s en vrachtwagens wachten dan nog even. Het stadsbestuur en oppositiepartij Groen vragen AWV om er werk van te maken, maar het kan (nog) niet. “Omdat het nog niet in de wegcode voorzien is”, zegt schepen van Mobiliteit Axel Weydts (sp.a). “We bekijken met AWV wel of we er de lichtenregeling op een andere manier kunnen laten aanpassen”, aldus Weydts. Lang wachten is in ieder geval geen optie. Zo kwam Annemie Dufromont (48) op 5 oktober vorig jaar op het kruispunt onder een vrachtwagen terecht. Ze liep toen een bekkenbreuk, barst in de rechterknie en gebroken linkerpols op.

Groen voerde eerder al actie voor vierkant groen op het kruispunt Pottelberg. Tevergeefs...
Henk Deleu Groen voerde eerder al actie voor vierkant groen op het kruispunt Pottelberg. Tevergeefs...Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.