Slippende oldtimer botst tegen brandweerauto

Beide voertuigen liepen zware schade op bij de hevige klap.
Hans Verbeke Beide voertuigen liepen zware schade op bij de hevige klap.
Een interventievoertuig van de hulpverleningszone Fluvia (Kortrijk en omgeving) is zaterdagavond betrokken geraakt bij een zwaar ongeval. Dat gebeurde rond 19.45 uur langs de Oudenaardsesteenweg in Kortrijk.

 Toen officier Olivier Dorme uit Zwevegem huiswaarts reed, zag hij plots uit de andere richting een Mercedes 190 komen die begon te slippen. Omdat het stuurloze voertuig zijn richting uit kwam, week Dorme uit naar rechts om een botsing te vermijden. Het dienstvoertuig botste daardoor tegen een verlichtingspaal, maar werd op hetzelfde moment geraakt door de slippende oldtimer-Mercedes. 

Door de klap was de bestuurder bewusteloos. Olivier Dorme, die zo goed als ongedeerd bleef, stapte uit om hulp te bieden in afwachting van de komst van de hulpdiensten. Beide bestuurders werden naar het AZ Groeninge in Kortrijk overgebracht. Door het ongeval was de Oudenaardsesteenweg een tijdlang afgesloten tussen de rotonde van Cowboy Henk en die aan Evolis.

Beide voertuigen liepen zware schade op bij de hevige klap.
Hans Verbeke Beide voertuigen liepen zware schade op bij de hevige klap.
Beide voertuigen liepen zware schade op bij de hevige klap.
Hans Verbeke Beide voertuigen liepen zware schade op bij de hevige klap.11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • guido vermeyen

  Oorzaken...totaal versleten schokdempers, auto "danst" van het wegdek, bij nat wegdek: versleten kletse banden....niet kunnen rijden....

 • lucrese bonte

  lode van doorne, is niet raar...... de Mercedes reed recht op de brandweerwagen af , reed op verkeerde kant en is geslipt en staat met de neus weer terug vanwaar hij kwam. Mercedes reed op de tegengestelde richting en brandweerman kon niet meer ontwijken....het zal je maar overkomen ..auto van ander vak recht op jou afkomen..kunt niet veel doen he...brandweerman hevig geremd en gelukkig niemand aan de passagierskant

 • jorg de clerck

  Gaan ze de oldtimers weer viseren? Als je niet kan rijden, kan je gewoon niet rijden. Met een nieuwe had het beslist ook gebeurd.

 • bart verveken

  Dit is geen oldtimer, maar een oude auto

 • Rudy Van Cuyck

  Mercedes 190 ne toffe bak om mee te bollen maar ge moet goed oppassen bij regenweer en zeker geen al te brede banden op steken want dan staat ge rap terug inde richting van waar ge gekomen zijt met uwe snuit