Slechts drie taxibestuurders blijken volledig in orde tijdens controleactie politie

Politiezone Vlas (Kortrijk, Kuurne, Lendelede)
Alexander Haezebrouck Politiezone Vlas (Kortrijk, Kuurne, Lendelede)
De politie controleerde maandag taxichauffeurs aan het station van Kortrijk. In totaal werden 13 bestuurders gecontroleerd, slechts drie daarvan bleken volledig in orde te zijn met hun papieren. De politie stelde enkele processen verbaal tegen hen op.

De taxichauffeurs die niet in orde waren, beschikten meestal niet over de juiste papieren. “Zo konden enkele taxichauffeurs geen controlerapport of arbeidscontract voorleggen”, zegt politiewoordvoerder Thomas Detavernier. “Anderen hingen hun taxikaart niet uit in hun auto, hadden geen verplichte EHBO-kist in hun taxi of was er geen affichering aanwezig van het keurings- en verzekeringsbewijs.” De politie gaf hun opmerkingen mondeling mee aan de chauffeurs, toch werden ook enkele processen verbaal opgesteld. De politie laat wel weten dat de taxichauffeurs positief meewerkten aan de controleactie. De politiezone Vlas (Kortrijk, Kuurne, Lendelede) voerde de controleactie samen met de West-Vlaamse Politieschool uit. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.