Schepen verontschuldigt zich voor verkeerschaos aan R36

Veel files (in het rood) op de R36. Het maakt schepen Weydts ongelukkig.
Foto Peter Lanssens Veel files (in het rood) op de R36. Het maakt schepen Weydts ongelukkig.
Schepen van Mobiliteit Axel Weydts (sp.a) verontschuldigt zich op Facebook openlijk voor de verkeerschaos die Kortrijk deze week treft. Vooral op de kleine ring (R36) gaat het erg moeizaam. "Ik heb begrip voor de frustraties en klachten", zegt Weydts. "De problemen zijn tijdelijk."

Automobilisten ergeren zich momenteel te pletter in Kortrijk. Vooral in de Minister Tacklaan en de Wandelweg staan er lange files, tussen de rotondes Panorama en Zwevegemsepoort, ook buiten de spitsuren. "Ik wil hier openlijk en actief over communiceren, vandaar mijn Facebookpost", zegt schepen Weydts. Hij wijst erop dat het probleem niet structureel, maar tijdelijk is. Vooral de combinatie van de gesloten Doorniksetunnel met de werken in de aanpalende Doorniksewijk is nefast. De Doorniksetunnel, waar losliggende roosters weer vastgemaakt worden, heropent echter morgen al, ten laatste om 9 uur 's morgens.

Voorjaar 2018

De wegenwerken in de Doorniksewijk zijn eind 2017 of uiterlijk in het voorjaar van 2018 af. "Dat hangt van het verdere verloop van de werken af", vervolgt Weydts. "De vele files zijn niet leuk. Ik besef dat. Vandaar mijn excuses. Het moet voor al die bezorgde mensen wel duidelijk zijn dat de problemen van voorbijgaande aard zijn. Het zal al veel verbeteren wanneer de Doorniksetunnel weer open is", aldus Weydts. Wie dat kan, vermijdt tot eind deze week met de auto beter de Tacklaan en Wandelweg aan de achterkant van het station. En wie niet ver moet zijn, komt beter met de fiets of te voet. (LPS)