Schepen Neirynck stapt in huwelijksbootje

Schepen Jo Neirynck en Griet Verbeke gaven elkaar hun ja-woord.
Deleu Schepen Jo Neirynck en Griet Verbeke gaven elkaar hun ja-woord.
CD&V-schepen Jo Neirynck (48) is gisteren in de vooravond in het stadhuis van Waregem voor de wet getrouwd met de uit Bissegem afkomstige Griet Verbeke (38).

Een strategische zet, zo kort voor de verkiezingen? "Helemaal niet, maar wel bewust, om na een drukke periode van een huwelijksreis te kunnen genieten en zo wat tijd uit te trekken voor elkaar", zegt Jo Neirynck.

Loft

Het koppel kocht dit jaar ook een loft in Desselgem. Het burgerlijk huwelijk werd bijgewoond door familie, vrienden en de CD&V-fractie van Waregem. Jo Neirynck en Griet Verbeke, zij is de nicht van burgemeester Claude Croes van Deerlijk, leerden elkaar drie jaar geleden kennen. Griet Verbeke is docente sport en beweging in de hogeschool West-Vlaanderen (Howest) in Brugge en traint de U17 bij damesvolley Waregem. "Ik vroeg haar eind vorig jaar ten huwelijk, op citytrip in Boedapest in Hongarije, midden de gezellige kerstsfeer daar. Met ringen en alles erop en eraan uiteraard", vertelt Jo Neirynck, die op het kabinet van minister Hilde Crevits werkt.


"Het klikt omdat we allebei erg sportief en sociaal zijn. We zijn allebei een beetje rock-'n-roll. Belangrijk is ook dat het goed klikt tussen mijn kinderen Robbe en Pieterjan en hun plusmama", aldus Jo Neirynck. Na het huwelijk volgde nog een stevig feestje in de loft in Desselgem. (LPS)