Pop-uprestaurant steunt bewoners Achtkanter

Maxence Sys en Laurent Willems bij hun tijdelijk restaurant in de Loodwitstraat.
Foto Henk Deleu Maxence Sys en Laurent Willems bij hun tijdelijk restaurant in de Loodwitstraat.

Domein Guldenspoor in de Loodwitstraat huisvest sinds kort L'eau de Vie. Het pop-uprestaurant aan de Leie wordt uitgebaat door chef-kok Maxence Sys (25) en Laurent Willems (25), die voor de bediening instaat. L'eau de Vie brengt een Europese keuken met een Aziatische toets. Dat gebeurt in combinatie met de betere Franse, Spaanse en Italiaanse wijnen. "We hebben ook een wijnshop", zegt Sys. "Tien procent van de opbrengst van de shop gaat naar vzw Den Achtkanter. Dat centrum in Kortrijk helpt mensen met een verstandelijke beperking of niet-aangeboren hersenletsel." Het restaurant is tot en met vrijdag 26 juni open. Het duo opent daarna een permanent restaurant in Sint-Martens-Latem. Info: ww.leaudeviekortrijk.com. (LPS)