Politie verhoort verdachte kleedkamerdiefstal

Een ex-jeugdspeler van de ploeg is in verband gebracht met de diefstal van 11 gsm's in de kleedkamers van KRC Bissegem vorige week woensdagavond. "We hebben de jongen verhoord, maar niets gevonden", zegt commissaris Rudi Libeer .

Er rustten verdenkingen op een 15-jarige jongen. "Vorige week woensdag was hij tijdens de training aanwezig op de club", zegt Stefaan Bral voorzitter van de jeugd bij KRC Bissegem. Toen verdwenen 11 gsm's, waarvan vier iPhones, 70 euro en een portefeuille. "Zaterdag dook hij opnieuw op. Toen kwam hij naar ons met een gsm die hij zogezegd zopas in de struiken had gevonden. Het bleek niet om één van de gestolen toestellen te gaan."


De politie bevestigt dat ze de jongen hebben verhoord. "De gsm's zijn echter nog altijd niet teruggevonden, en het onderzoek loopt verder", zegt Rudi Libeer van politiezone Vlas.


De diefstal leeft enorm onder de jeugdspelers. "Er wordt van alles beweerd onderling", zegt Stefaan Bral. "Een jongere vriend van de verdachte zou gezegd hebben dat hij bekend heeft tegenover hem. Je moet wel voorzichtig zijn. Het gaat om verklaringen van 14 tot 15-jarige jongens."


De jongste tijd zijn kleedkamerdiefstallen schering en inslag. In november waren de spelers van Sparta Heestert nog het slachtoffer op het veld van Eendracht Wervik waar ze een uitwedstrijd gingen spelen. Op de rechtbank in Ieper verscheen een verdachte vorige maand voor de raadkamer nadat hij had gestolen uit de kleedkamer van Eendracht Wervik. Hij stal op 15 november portefeuilles, geld horloges en autosleutels vanuit de kleedkamer. De man zit nog steeds in voorhechtenis. (AHK/LPS)