Poetsvrouw riskeert één jaar cel na diefstal van 54.000 euro aan juwelen in Sint-Annakasteel

Het Gentse hof van beroep.
Jeffrey Dujardin Het Gentse hof van beroep.
Een 45-jarige poetsvrouw uit Moeskroen moest zich verantwoorden voor het Gentse hof van beroep nadat ze juwelen stal van een 67-jarige weduwe die in het Sint-Annakasteel in Kortrijk woont. Sabine V. stal voor maar liefst 54.000 euro aan juwelen. Ze riskeert één jaar cel.

De 45-jarige Sabine V. stal op een klein jaar in totaal 54.000 euro aan juwelen. Ze werkte als poetsvrouw bij een 67-jarige weduwe in het Sint-Annakasteel in Kortrijk. April 2017 merkte het slachtoffer op dat de sieraden die ze van haar echtgenoot kreeg, waren verdwenen. Ze vond wel tientallen lege juwelendoosjes en zakjes terug. De weduwe bracht het bedrijf waarvoor V. werkte op de hoogte, waarna de zaakvoerster haar in de val lokte. Sabine kreeg de vraag om bij de zaakvoerster thuis te komen schoonmaken. Daarbij viel al onmiddellijk op dat ze veel interesse had voor de schuiven in het huis. In het huis werden vijf juwelendoosjes verstopt voor haar, nadat ze haar schoonmaak voltooide werd de politie verwittigd. Bij het fouilleren zag één van de agenten hoe ze een doosje uit haar joggingbroek probeerde weg te gooien. Ze bekend uiteindelijk de feiten. Na verder onderzoek bleek dat de vrouw de juwelen verkocht in goudwisselkantoren. De poetsvrouw moest in eerste aanleg 41.050 euro schadevergoeding betalen aan het slachtoffer. En ze kreeg daarnaast nog een celstraf van zeven maanden met uitstel en een boete van 800 euro. In het hof van beroep vraagt de procureur-generaal een celstraf van een jaar. Sabine V. kreeg het laatste woord in het hof. “Het spijt me wat ik gedaan heb, ik kan niet terugkeren in de tijd.” Uitspraak op 19 december.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.