Nu ook Kortrijkse studenten naar klimaatbetoging in Brussel: “Scholieren hart onder de riem steken”

Charlotte Beerten, Dorian Berintan, Vincent Daumerie, Max Eeman en Wolf France namen vanmorgen de trein in Kortrijk.
Henk Deleu Charlotte Beerten, Dorian Berintan, Vincent Daumerie, Max Eeman en Wolf France namen vanmorgen de trein in Kortrijk.
De klimaatproblematiek houdt ook studenten bezig. Zo’n vijftig studenten trokken donderdag met de organisatie Students for Climate Kortrijk naar de klimaatmars in Brussel. “Om de middelbare scholieren een hart onder de riem te steken en mee het debat aan te gaan”, zegt Dorian Berintan (19), eerstejaarsstudent Ecotechnologie in de hogeschool Vives.

“Het is pas de officiële lancering van Students for Climate Kortrijk, ik vermoed dat het aantal deelnemende studenten de komende weken nog zal toenemen. De hogescholen Vives en Howest, de universiteit Kulak, het klimaat is een thema dat overal wel leeft hoor. We willen mee rond de tafel zitten en ook als studenten mee inspraak krijgen in het klimaatbeleid”, aldus Dorian Berintan.

Ambitieus klimaatplan

De eisen van Students for Climate: Een bindend en ambitieus klimaatplan dat vertrekt vanuit de aanbevelingen van klimaatwetenschappers om de opwarming van de aarde te beperken: een klimaatwet die prioriteit heeft over andere wetten om België voor 2050 klimaatneutraal te maken, het aanstellen van één federale klimaatminister en een sociale ecologische transitie, waarbij de grote vervuilers betalen. Het betrekken van de klimaatgeneratie bij het beleid. En tot slot: solidariteit tussen noord en zuid. België moet als historische vervuiler een voortrekkersrol opnemen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.