Noordstar Heule verliest spelers

TE KLEIN VOETBALTERREIN AAN STEENSTRAAT VOLDOET NIET MEER

Alex Vanhee, Rudy Soete, Pieter Soens en Rik Doop van Noordstar Heule.
Foto Henk Deleu Alex Vanhee, Rudy Soete, Pieter Soens en Rik Doop van Noordstar Heule.
Vierdeprovincialer Noordstar Heule verliest spelers aan andere ploegen omdat het terrein aan de Steenstraat ondermaats is. "Ze kunnen perfect verhuizen naar sportcentrum Wembley", zegt N-VA-sportschepen An Vandersteene. De voetbalclub wil echter een nieuwe start in de Mellestraat.

Noordstar Heule kreeg in april van de voetbalbond te horen dat het tweede veld voor oudere leeftijden werd afgekeurd. Het speelveld was te klein en de verlichting bleek onvoldoende. "We kunnen niet meer groeien. Daarom verminderen we noodgedwongen het aantal ploegen van 23 vorig seizoen naar 20 voor komend seizoen", zegt gerechtigd correspondent Rik Doop. "We verloren zelfs bijna een hele ploeg, de U12, aan FC Gullegem. Het aantal leden daalt van 450 naar zo'n 420. De stad Kortrijk doet ondertussen niets. Ze knijpen ons gewoon dood."

Onveilig

De stad wijst er op dat investeren in het terrein aan de Steenstraat geen zin heeft. "Dat zijn lapmiddelen die te veel geld kosten", zegt schepen Vandersteene. "Bovendien heeft de club daar geen toekomst meer. Er zijn amper parkeerplaatsen in de Steenstraat. Er zijn twee velden beschikbaar in het sportcentrum Wembley. Die liggen twee kilometer van de Steenstraat, wat niet ver is."


Sportcentrum Wembley, bij het Guldensporenstadion van KVK aan de Moorseelsestraat ligt, valt niet in de smaak van Noordstar Heule. "Wembley ligt op zo'n 500 meter van de KVK-jeugdacademie op Stade en op zo'n 500 meter van sportcentrum Ter Biezen van KRC Bissegem", zegt voorzitter Pieter Soens. "Drie clubs op zo'n kleine oppervlakte is te veel van het goede. De kans bestaat dat nog meer leden uit het noorden van Heule hun toevlucht zullen zoeken bij andere clubs zoals Gullegem, Lendelede en Sint-Eloois-Winkel. Wembley biedt geen meerwaarde. Zo zijn er slechts vier kleedkamers. Er is geen tribune. De cafetaria is piepklein zonder zicht op de velden."


Sportschepen Vandersteene vindt het flauwe argumenten. "Ze houden geen steek. Noordstar Heule kan perfect bestaan op Wembley. We zijn bereid om een tijdelijke cafetaria te installeren. Zelfs een tijdelijke tribune moet haalbaar zijn."

Geen geld

Noordstar Heule wil een nieuwe accommodatie op een terrein naast het kerkhof in de Mellestraat in Heule. Vorig sportschepen Stefaan Bral (CD&V) schoof die piste ook al naar voren in 2011, maar het dossier bleef nadien liggen. Ook N-VA-sportschepen An Vandersteene doet er voorlopig niets mee. "Een nieuwe site voor Noordstar Heule kan pas ten vroegste na 2018, want dat is een peperdure investering. We hebben daar nu geen geld voor."