Nieuwe parking voor speeldomein De Warande

Angelique was de eerste die parkeerde op de nieuwe parking met haar kinderen Elymani en Yirinka. Ze kreeg een fles cava van schepen Bert Herrewyn.
Foto Anckaert Angelique was de eerste die parkeerde op de nieuwe parking met haar kinderen Elymani en Yirinka. Ze kreeg een fles cava van schepen Bert Herrewyn.
Vlak bij speeldomein De Warande is gisteren een nieuwe parking geopend met 37 nieuwe parkeerplaatsen, die voorbehouden zijn voor bezoekers van de Warande.

Met de parking wil het bestuur de parkeerdruk verminderen bij de buurtbewoners van het speeldomein De Warande. Ouders kunnen hun kinderen zo ook veiliger naar het Warandedomein brengen. Op de opening gisterenmorgen kregen de eerste gebruikers een tas koffie of soep aangeboden. Mama Angelique Masqueline was de eerste die haar wagen op de nieuwe parking Ringlaan parkeerde, om zo haar kinderen Elymani en Yirinka naar de speelpleinwerking Wasper te brengen.


De aanleg van deze parking brengt wel enkele wijzigingen met zich mee. Het nieuwe adres en de hoofdingang van De Warande worden Ringlaan 30a, 8500 Kortrijk. Als je met de wagen naar het speeldomein komt, moet je via de R8 komen. Bezoekers die met de fiets, te voet of met het openbaar vervoer komen, kunnen nog steeds via de Heirweg, de Izegemsestraat of de Vlaanderenstraat komen. Vzw Waak-De Branding mocht de parking aanleggen. Op het deel van de Warande is ook een zoen- en vroemzone voorzien, alsook enkele plaatsen voor mensen met een beperking. (JME)