Lange Munte decor voor kortfilm

27 kinderen en jongeren werkten zelf aan BANG

Er waren onder meer opnames in freinetschool De Baai.
Quindo Er waren onder meer opnames in freinetschool De Baai.
De wijk Lange Munte werd recent drie dagen omgevormd tot een filmset. 27 kinderen en jongeren werkten er aan BANG. De kortfilm vertelt een griezelig verhaal van een meisje, dat het graf van haar oma bezoekt op Hoog Kortrijk.
Een van de hoofdrollen wordt vertolkt door Yana Mulleman.
Quindo Een van de hoofdrollen wordt vertolkt door Yana Mulleman.

De kinderen namen zelf een groot deel van de productie voor hun rekening, schreven een scenario, werkten aan een storyboard en stonden in voor het acteerwerk. De vzw Quindo (jongerenradio) en de buurtsportwerking van jeugdwelzijnswerk Ajko begeleidden. “De kinderen vertrokken vanuit hun eigen leefwereld en gebruikten de wijk als decor. Zo zie je in de film niet enkel de begraafplaats, maar ook freinetschool De Baai en OC De Lange Munte”, zegt Quindo-jeugdwerker Broos Claerhout. De hoofdrollen worden vertolkt door Sam Rooseboom, Ayman Haqiqi en Yana Mulleman. “Een hele toffe ervaring, al was het soms wel erg koud, terwijl we veel moesten wachten ook. We weten nu hoe het komt dat al die filmsterren zoveel geld verdienen”, lacht Sam Rooseboom.

Budascoop

De kinderen leerden tijdens de drie intensieve opnamedagen alles over de opbouw van een verhaal. En ze ondervonden hoe het er op een professionele set aan toe gaat. Quindo werkte samen met freelancers, zodat er een goed uitgerust camerateam kon ingezet worden om de kortfilm in te blikken en af te werken. De kortfilm kadert binnen het project ‘Jong Kortrijk Spreekt!’ van de stad Kortrijk, met steun ook van de buurtwerking van het OCMW en de hogeschool West-Vlaanderen (Howest). De première van BANG is op woensdag 5 december om 14 uur in de Budascoop in de Kapucijnenstraat in Kortrijk. De inkom is gratis, maar inschrijven is verplicht omdat het evenement ook aansluitend de film Supa Modo en een receptie omvat. Info staat op www.quindo.be/bang.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.