Illegale sloop café Hermana: bouwheer
dient regularisatiedossier in

Café Hermana is helemaal gesloopt. Dat was niet de bedoeling.
Henk Deleu Café Hermana is helemaal gesloopt. Dat was niet de bedoeling.
De politie liet enkele weken geleden met een stakingsbevel de werken aan café Hermana op de Vlasmarkt stilleggen. Reden: een illegale sloop, want het was niet de bedoeling om alles af te breken. Er was recent een overleg over hoe het nu verder moet. “Aannemer en architect bevestigen dat de bebouwing in een slechtere staat was dan ingeschat”, zegt schepen van Bouwen Wout Maddens (Team Burgemeester). “Zo omvatte de centrale muur, die overeind zou blijven, enkel leem en latwerk. De bouwheer dient nu een regularisatiedossier voor de heropbouw van het café, met aandacht voor geluidsisolatie.”

“In afwachting worden noodzakelijke werken uitgevoerd om te verhinderen dat er schade aan aanpalende gebouwen ontstaat”, aldus schepen Maddens. De gevel van café Hermana (vroeger bekend als café Vera, red.) was sinds 2011 gestut. Er waren stabiliteitsproblemen, wellicht ook veroorzaakt door het optrekken van een aanpalend flatgebouw. Enkele buren klaagden vaak over geluidshinder, deels te maken met de slechte isolatie van het café. Brouwerij-eigenaar Verhaeghe uit Vichte liet enkele maanden geleden werken opstarten voor een vernieuwbouw, met effectief ook een betere isolatie in het pakket. Het blijft de bedoeling om café Hermana in april of mei te heropenen. Dat wordt dus door de totale afbraak wel niet in een vernieuwbouw, maar in een nieuwbouw. Bouwheer en architect beloven de authenticiteit van het vorige pand in het nieuwe café te respecteren. Zussen Stefanie en Ella Verhue baten Hermana uit.

Hermana wordt uitgebaat door de zussen Stefanie en Ella Verhue.
Henk Deleu Hermana wordt uitgebaat door de zussen Stefanie en Ella Verhue.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.