Hennepwinkel ‘De Boeren’ even dicht na grondige controle

Hennepshop De Boeren
Henk Deleu Hennepshop De Boeren
De Kortrijkse hennepwinkel ‘De Boeren’ op de Graanmarkt moest afgelopen week even sluiten en gaat vrijdag weer open. Controleurs van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV), FOD Economie, douane en agenten van de politiezone Vlas onderzoeken de koopwaren om te zien of ze geen te hoge THC-waarde bevatten. “Het is normaal dat er wordt gecontroleerd, we ervaren dit niet als pesterijen”, klinkt het bij één van de zaakvoerders Nicolas De Bouverie.

Hennepwinkel ‘De Boeren’ kreeg de controleurs woensdagmiddag over de vloer.  “Alles gebeurde in een positieve sfeer”, vindt Nicolas. “Iedereen was heel vriendelijk. We wisten toen we deze zaak openden dat er controles zouden zijn en maken ons weinig zorgen. We beschikken over de nodige certificaten dat onze producten aan de wettelijke normen voldoen. In West-Vlaanderen zijn we uniek, maar andere dergelijke winkels in andere provincies kregen ook al dergelijke controles.”

Niet high

Bij ‘De Boeren’ kunnen klanten terecht voor legale hennepproducten met een THC-waarde onder de 0,2 procent, zoals hennepzaad, -pasta, -bloem, -kledij. THC is de psychoactieve stof in cannabis waar je high van wordt. Het andere bestanddeel CBD heeft enkel een pijnstillend effect. Producten met een hogere THC-waarde dan 0,2 worden beschouwd als verdovende middelen, onder die waarde mogen ze vrij verkocht worden.

Vervelend gevolg van de controle is wel dat de volledige voorraad van de winkel is meegenomen. “We moeten dus wel even dicht”, aldus Nicolas. Op vrijdag of ten laatste zaterdag kan de winkel weer openen. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.