Gebruikers willen bib ’s avonds langer open:
“We bekijken het”

De bibliotheek van Kortrijk, waar de komende vier jaar ook 740.000 euro in nieuwe boeken wordt geïnvesteerd.
Henk Deleu De bibliotheek van Kortrijk, waar de komende vier jaar ook 740.000 euro in nieuwe boeken wordt geïnvesteerd.
Er werd in het voorjaar van 2018 een gebruikersonderzoek bij openbare bibliotheken in Vlaanderen georganiseerd. De resultaten zijn een jaar later bekend, ook voor Kortrijk. Wat opvalt, is dat 38 procent vragende partij is om de bib in de Leiestraat ’s avonds langer open te houden.

Nu is dat op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag tot 18.30 uur, op vrijdag tot 17.30 uur en op zaterdag tot 16 uur. Heel krap, voor wie bijvoorbeeld moet werken. “We bekijken of later open zijn haalbaar is. Een andere vraag is om te investeren in inleverboxen, om materialen ook tijdens de sluitingsuren in te kunnen leveren”, zegt schepen van Cultuur Axel Ronse (N-VA). “We gaan de komende maanden ook na op welke manier we onze bib verder kunnen verfraaien, want het is de living van onze stad”, aldus Ronse.

Fantastisch team

Er namen in Kortrijk 1.200 volwassenen bibliotheekgebruikers of zo’n 10 procent van het aantal leden deel aan de bevraging. Er is een grote tevredenheid over de dienstverlening. De bibliotheek in Kortrijk scoort op het vlak van hulpvaardigheid, vriendelijkheid, bekwaamheid en beschikbaarheid tien procent beter in vergelijking met het vorige onderzoek, in 2004. Er wordt ook beter gescoord dan andere vergelijkbare centrumsteden. “De bevraging bevestigt het: ons bibteam is fantastisch”, besluit schepen Ronse. Ook de vernieuwing van enkele buurtbibliotheken en de opfrissing van de hoofdbib werpt vruchten af.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


Video