Gabriel bakt beste pistolets van België

Gabriël Frimout en echtgenote Ilse Maertens met de Bakery Award.
Foto Vanthuyne Gabriël Frimout en echtgenote Ilse Maertens met de Bakery Award.
Bakker Gabriel Frimout uit de Nieuwstraat in Wervik heeft op de eerste editie van de Bakery Awards in Xpo Kortrijk goud gewonnen in de categorie pistolets.

Een elfkoppige jury gaf punten op onder meer de smaak en het uitzicht. Het ging om een wedstrijd van het nieuwe vakblad Bakery. "De negentien deelnemers waren afkomstig van Limburg tot Wallonië", zegt bakker Gabriel (57). "De jury bestond onder meer uit vakleraars, afgevaardigden van bakkersbonden en collega-bakkers. Zes jaar geleden nam ik al eens deel aan een andere wedstrijd en won toen in de categorie 'boterkoeken'. Ik nam onder meer deel om klanten te kunnen tonen dat we een goed product leveren. Alles is ambachtelijk gemaakt, op de ouderwetse wijze en puur natuur. Dat is overigens een van de redenen waarom ik heb gewonnen. De award is een eer."


De jury noemde Gabriel Frimout een bakker die steeds op zoek is naar nieuwe manieren om te concurreren met de grootdistributie. Kwaliteit en lange tijden staan centraal in zijn werkwijze. Tijdens de Bakery Awards waren er drie categorieën: nutrition-brood, luxebrood en pistolets. In de eerste categorie eindigde Gabriel met zijn koekenbrood derde. (DBEW)