Franse dementerende bejaarde rijdt kegels controlepost politie aan

Politiezone Vlas combi
Alexander Haezebrouck Politiezone Vlas combi
Een bejaarde man heeft woensdag de kegels van een controlepost van de politie in de Meensesteenweg in Kortrijk aangereden. Het bleek om een Franse dementerende parkinsonpatiënt te gaan, hij werd naar het AZ Groeninge gebracht. 

De politie slaagde erin om de verwarde bejaarde bestuurder tijdig te doen stoppen. Na een controle bleken de Franse politiediensten al op zoek naar de man die aan de ziekte van Parkinson lijdt. In samenspraak met de familie van de man en de hulpverlening in Frankrijk werd de bejaarde bestuurder naar het AZ Groeninge in Kortrijk gebracht. Zijn familie is hem woensdagavond komen ophalen. De controlepost van de politie in de Meensesteenweg kaderde in een anti-inbraakactie van de politiezone Vlas (Kortrijk, Kuurne, Lendelede). De politie hield zowel woensdag als donderdag anti-inbraakacties in verschillende wijken zoals de wijk Sint-Elisabeth en de Marksesteenweg in Kortrijk, De Brugsesteenweg in Kuurne en in de Torkonjestraat in Marke. In totaal werden 196 voertuigen en hun inzittenden grondig gecontroleerd. Eén bestuurder bleek in het bezit van softdrugs. Elf bestuurders waren niet in orde met hun verzekering, keuring of inschrijving. Zes bestuurders droegen hun gordel niet en nog eens zes bestuurders werden betrapt op niet-handenvrij bellen. De politie roept burgers opnieuw op om het nummer 101 te bellen als ze iets verdachts opmerken. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.