Fietstaxi's voeren je gratis door centrum

Vrijwilliger Iris Desmet voert enkele klanten rond.
Foto Henk Deleu Vrijwilliger Iris Desmet voert enkele klanten rond.
Kortrijk is met de fietstaxi een openbaar vervoermiddel rijker. Twee fietstaxi's voeren elke maandag mensen gratis rond.

Een fietstaxi kan twee mensen vervoeren. Er kan ook een rollator in. En er zijn dekentjes om geen kou te lijden. Het initiatief van het OCMW mikt op senioren en mensen die minder mobiel zijn, maar iedereen mag de fietstaxi nemen. Het OCMW betaalde 15.000 euro voor de twee riksja's. "We maken het voor inwoners aangenaam om zich over korte afstanden te verplaatsen in het centrum", zegt OCMW-voorzitter Philippe De Coene (sp.a). De fietstaxi's worden bestuurd door vrijwilligers. De eerste gebruikers gisteren waren bijzonder tevreden. "Het ritje was aangenaam, zo kan je ook nog eens rustig rondkijken in je eigen stad", zeggen Walter Callens (83) en Rita Deneckere (79). "Voor mensen van onze leeftijd komt een fietstaxi goed van pas."


Een fietstaxi nemen kan voorlopig enkel op maandag. De riksja's rijden tussen de bushaltes aan de voorkant van het station en de maandagmarkt, zolang het weer het toelaat. Het OCMW is nog op zoek naar extra vrijwilligers om een fietstaxi te besturen. Je aanmelden kan via het nummer 0499/77.90.61.(LPS)