En toen ging het dak eraf

500 SUPPORTERS ZIEN RODE DUIVELS WINNEN BIJ EL MAGICO'S

Lukaku scoort de 1-2: de supporters gaan uit de bol.
Foto Deleu Lukaku scoort de 1-2: de supporters gaan uit de bol.
Vijfhonderd voetballiefhebbers hebben gisterenavond de Rode Duivels zien winnen in het supportersdorp van El Magico's in het voormalige staalbedrijf Demeestere. De sfeer was nog gemoedelijk in de eerste helft, maar bij de 1-2 in de tweede helft ging het dak eraf.

De sfeer was gemoedelijk gisterenavond in het supportersdorp van El Magico's, de officiële supportersclub van de Rode Duivels in Heule. Met een Belgisch frietkraam, frisse pinten, wat bubbels en hapjes in de vip-ruimte. Hier en daar enkele diehard fans met een tricolore muts op het hoofd. Voorlopig nog weinig verklede supporters, maar het WK is nog ver. Toch wil El Magico's alle uitwedstrijden van de kwalificatiewedstrijden op groot scherm tonen in een sfeervol kader. "We zijn de enigen in de ruime regio", zegt Thomas Arickx vastberaden. "Een wedstrijd kun je overal op café volgen. Wij willen dat tikkeltje meer en trekken op een zaterdagavond al snel duizend supporters aan."

Kinderanimatie

Het publiek kijkt ondertussen gelaten naar de match, vooral in de eerste helft was er dan ook weinig te beleven. "Het is zo goed als zeker dat de Belgen zich zullen kwalificeren. Misschien spelen ze beter tegen sterke ploegen, dan zijn ze een pak gemotiveerder", oordeelt Thomas. En hij krijgt gelijk in de tweede helft met een 0-1, 1-1 en 1-2 kort na elkaar. Met deze winst van de Duivels gaan de Belgen al zeker naar het WK.


Thomas hoopt dat de werken in het centrum tegen het WK afgerond zijn. "We zouden graag weer verhuizen naar het gemeentepark, onze vaste stek voor wedstrijden van de Rode Duivels."


Volgende afspraak in het supportersdorp op zaterdag 7 oktober. Dan nemen de Rode Duivels het op tegen Bosnië-Herzegovina. Met kinderanimatie, ook al moet er heel wat security aanwezig zijn, maar er zijn nog nooit problemen geweest in het supportersdorp. En dus komen gezinnen graag met hun kroost naar het supportersdorp.