Elf gsm's gestolen tijdens training

KLEEDKAMERDIEVEN SLAAN 'S AVONDS TOE BIJ KRC BISSEGEM

De kleedkamers met kantine van KRC Bissegem.
JVK De kleedkamers met kantine van KRC Bissegem.
Kleedkamerdiefstallen zijn een echte plaag. Tijdens de training van de U15 en de U17 van KRC Bissegem was woensdagavond de kleedruimte van de voetbalclub aan de Heulsestraat het doelwit. Er werden 11 gsm's gestolen, samen met wat geld en een portefeuille.

"We hadden in de kantine een vergadering met enkele bestuursleden toen een speler van de G-ploeg volledig over zijn toeren kwam zeggen dat er van alles was verdwenen in de kleedkamers", zegt Stefaan Bral, voorzitter van de Jeugd bij KRC Bissegem. "Ik ben meteen gaan kijken. In de ene kleedkamer, waar de spelers van U15 en de U17 hun spullen hadden liggen, waren er 7 gsm's verdwenen, in de andere kleedkamer waar de G-ploeg zich verkleedde voor de oefenmatch, waren 4 gsm's verdwenen. Daarnaast hadden de daders ook nog eens 20 en 50 euro mee, samen met een portefeuille."

Henk Deleu

Niet afgesloten

Of de dader van de diefstal in KRC Bissegem ook gevonden zal worden, blijft voorlopig een vraagteken. "We hebben nog geen enkele gsm gerecupereerd, maar het onderzoek is wel lopende", reageerde politiecommissaris Rudi Libeer van de PZ Vlas. Zijn mensen kwamen woensdagavond naar het terrein van KRC BIssegem om er pv op te maken van de kleedkamerdiefstallen.


Stefaan Bral zit verveeld met de hele zaak. "We drukken onze spelers op het hart om niet te veel waardevolle spullen mee te nemen naar de training, maar hun gsm en iPod en dergelijke gewoon thuis te laten. Niet iedereen luistert naar die goede raad. Anderzijds heeft woensdagavond niemand eraan gedacht om de kleedkamers af te sluiten. Normaal gezien gebeurt dat wel. Nu hadden we voor één keer de deuren niet gesloten. Dat blijft een werkpuntje."


De jongste tijd zijn kleedkamerdiefstallen schering en inslag.


In november waren de spelers van Sparta Heestert nog het slachtoffer op het veld van Eendracht Wervik waar ze een uitwedstrijd gingen spelen. In Ieper verscheen een verdachte vorige maand voor de raadkamer nadat hij op 15 november portefeuilles, geld horloges en autosleutels had meegenomen uit de kleedkamer van Eendracht Wervik. De man zit op dit moment nog steeds in voorhechtenis.