Eigen koffie en eigen biertje voor Koekedoze

Stoffel Deschamps en Nele Vandenabeele van koffie- en theehuis Koekedoze stellen hun eigen biertje en koffie voor.
Henk Deleu Stoffel Deschamps en Nele Vandenabeele van koffie- en theehuis Koekedoze stellen hun eigen biertje en koffie voor.
Koffie- en theehuis De Koekedoze in Heule heeft sinds dit weekend met 'Koekegoed' een eigen biertje, en met 'Koekedoze' een eigen koffieblend.

"We serveren enkel huisgemaakt gebak, pannenkoeken, wafels en ontbijt", vertellen Stoffel Deschamps en Nele Vandenabeele. "Onze pannenkoeken kan je toch wel een van onze specialiteiten noemen. We waren al een tijdje op zoek naar een biertje om daar bij te serveren, maar de meeste bieren zijn eigenlijk wat te bitter om daar echt goed bij te passen. Daarom hebben we samen met brouwerij het Gulden Spoor hier vlakbij, een eigen biertje uitgewerkt: Koekegoed. Het is een blond bier geworden van 4,8°, met citrus- en munttoetsen."

Grootmoeders Koffie

En daar bleef het niet bij: het koppel trok ook naar Grootmoeders Koffie met de vraag om er een blend te ontwikkelen die perfect afgestemd is op hun zoete kaart. "Met de Koekedozeblend hebben we een koffie die vol is van smaak, niet bitter en niet droog van afdronk. Een perfecte match met onze zoetigheden, vinden we." De eigen koffie en het eigen biertje passen bij de overtuiging van het koppel.


"Het is belangrijk dat je eruit springt, wil je een goed draaiende zaak opbouwen en openhouden. We proberen dat met verschillende zaken. Zo halen we er een accordeon bij om een liedje te brengen bij een verjaardag bijvoorbeeld, maar ook met onze eigen koffie en onze eigen biertje."


(JME)