EHBO-les via game valt in de prijzen

Brecht Kets en Mike Ptacek kregen een Bizidee-award.
Joyce Mesdag Brecht Kets en Mike Ptacek kregen een Bizidee-award.
Het bedrijf Greygin, opgericht door twee voormalige lesgevers aan Howest Kortrijk, heeft van het Agentschap Innoveren & Ondernemen een Bizidee-award gekregen.

Deze award wordt uitgereikt aan ondernemingsplannen met het meest opvallende én onderscheidende business concept op vlak van sociaal, ecologisch en/of maatschappelijk ondernemen. Brecht Kets en Mike Ptacek kregen de award voor hun leerplatform 'Play it safe'.


Het tweetal gaf tot september les aan studenten Digital Arts and Entertainment van Howest, maar verlieten de school om zich op hun bedrijf te focussen. Ze hebben samen een game ontwikkeld met een opleiding veiligheid en preventie voor werknemers. Werknemers komen via de game in een virtuele wereld met 'veiligheid en preventie'-cases terecht.


"Plots valt iemand neer in hun omgeving, die ze dan moeten reanimeren", legt Brecht Kets uit. "Of er ontstaat brand, en ze moeten dan de juiste procedure toepassen. De cases in het spel kunnen over heel uiteenlopende zaken gaan, van algemene veiligheid en hygiëne, tot brandpreventie en EHBO. Iemand écht reanimeren is uiteraard niet hetzelfde als iemand virtueel reanimeren, maar 'Play it safe' is -in combinatie met aanvullende praktijklessen- wel de uitgelezen manier om de theorie in te oefenen. Voor een bedrijf met bijvoorbeeld 1000 werknemers momenteel niet altijd haalbaar om elk van hen een opleiding te laten volgen. 'Play it safe' maakt dat wel haalbaarder: dankzij 'Play it safe' zijn er minder lessen nodig, de theorie kan om het even waar en wanneer geoefend worden, de info blijft op deze manier ook gemakkelijker hangen."

Een beeldje uit de game: hoe moet ik reanimeren?
Joyce Mesdag Een beeldje uit de game: hoe moet ik reanimeren?