Eetcafé in voormalig station

HORECALEVEN IN CENTRUM KRIJGT NIEUW BLOED VANAF OKTOBER

Eva Brille bij het stationsgebouw dat straks café wordt.
Foto Xavier Coppens Eva Brille bij het stationsgebouw dat straks café wordt.
De horeca in het centrum van Bissegem herleeft, nu het stationsgebouw op het Vlaswaagplein vanaf oktober een nieuwe bestemming krijgt als eetcafé. "Ik geloof er in, dit wordt een aanwinst voor Bissegem", zegt Peter Verheye, voorzitter van Unizo in Bissegem. Zaakvoerster is Eva Brille (25) uit Lauwe.

Het horecaleven in Bissegem kan nieuw bloed gebruiken, zeker nadat enkele jaren geleden het gekende café 't Dul Konijn op Bissegemplaats failliet ging.


Eva Brille uit Lauwe geeft het goede voorbeeld. Zij wordt het gezicht van Eva's Grand Café, een eetcafé dat momenteel volop wordt ingericht in het oude stationsgebouw op het Vlaswaagplein. De jongedame huurt het pand van Prik & Tik uit Lauwe. De drankenhandel is sinds kort de nieuwe eigenaar van het gebouw. "Ik heb getwijfeld toen ik het aanbod kreeg omdat Bissegem eigenlijk vooral een 'doorrijgemeente' is", vertelt Eva Brille. "Maar ik was meteen verkocht toen ik het charmante gebouw zag. Bovendien heb je hier veel parking in de buurt, ook voor fietsers. Je kan zelfs met de trein komen", knipoogt Eva Brille, die gepokt en gemazeld is in de horeca.


Zo werkte ze eerder al in restaurant Biezeveld in Lauwe, bierhuis De Mythe in Wevelgem en onlangs nog in de bekende café- bistro Balthazar in Kortrijk.

Goeie locatie

Bij Unizo in Bissegem juichen ze de keuze van Eva Brille alvast toe. "Er is zeker nood aan nieuwe horeca in Bissegem, zonder andere horecamensen voor het hoofd te willen stoten", zegt Unizo-voorzitter Peter Verheye. "De locatie is ook zeer goed, want er is behoorlijk wat passage in de buurt. Het nieuwe eetcafé zal denk ik wel snel in trek zijn bij de Bissegemnaren."


Eva Brille, die veel steun krijgt van ouders Pascal Brylle (51) en Hilde Vercambre (47) en zus Marie (17), ziet het zitten. Haar eetcafé opent op 10 oktober de deuren.


"Het wordt erg gezellig. Zo maken we werk van een lange toog met uitzicht op de passerende treinen. Ik zorg ook voor leuke zaken zoals kaders vol oude brillen, mijn bijnaam is 'brillie', en sfeervolle oude lampen. We bieden zestig bieren aan, terwijl je hier ook kan eten 's middags en 's avonds. Slaatjes, pasta's, kaaskroketjes, een boterham met paté, ... Lies Tuytens uit Gullegem wordt mijn vaste kracht in de keuken. Ik denk dat het zal werken. Zo zijn er alvast enkele bedrijven in de buurt, waarvan personeelsleden misschien wel zin zullen hebben in een snelle hap 's middags", aldus Eva Brille.


Het station is gerenoveerd en deed de voorbije jaren dienst als groenten- en fruitwinkel en later als bloemenwinkel. Het gebouw uit 1924 staat op de lijst van beschermde monumenten.


Eva's Grand Café zal iedere week van dinsdag tot en met zondag doorlopend open zijn van 11 tot 2 uur 's nachts.