Duurzaam speelgoed Mister Tody gaat internationaal

Evelyne Depuydt lanceerde Mister Tody in 2016
Mister Tody Evelyne Depuydt lanceerde Mister Tody in 2016
De in 2016 door Evelyne Depuydt (33) opgestarte stijlvolle speelgoedlijn voor kinderen Mister Tody gaat internationaal. Het speelgoed – met onder meer auto’s, boten, speelhuisjes, hobbelpaarden en heldensets – is gemaakt van gerecycleerd karton. “Het is één van de weinig merken in Europa dat enkel milieuvriendelijk speelgoed verkoopt”, zegt Evelyne Depuydt uit Kortrijk. “En één van de eerste Belgische start-ups van duurzaam speelgoed die nu internationaal gaat.”

De eerste landen waarop Mister Tody inzet zijn naast België zelf Frankrijk, Spanje, het Verenigd Koninkrijk, Portugal, Italië en Duitsland. De webshop www.mistertody.com is in vier talen raadpleegbaar. Mister Tody is binnenkort ook verkrijgbaar in de Verenigde Staten, via uncommongoods.com. De vraag naar milieuvriendelijk speelgoed zit in de lift. Mister Tody kiest bewust voor karton in plaats van plastic om de impact op het milieu te verkleinen. Bovendien is de inkt die voor de mooie prints wordt gebruikt niet op waterbasis, waardoor er geen vervuild afvalwater achterblijft. De producten van Mister Tody worden bewust in België ontworpen en gemaakt om lokale ondernemingen en ontwerpers te steunen. Het speelgoed van Mister Tody is verder licht en draagbaar, het is mooi en past in een modern interieur en er zijn kleurtjes voor zowel de jongens als de meisjes.

Een bootje van Mister Tody
Mister Tody Een bootje van Mister Tody
Een auto van Mister Tody
Mister Tody Een auto van Mister Tody
Een vliegtuig van Mister Tody
Mister Tody Een vliegtuig van Mister Tody
Het logo van Mister Tody
Mister Tody Het logo van Mister TodyReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.