Bijna 1 miljoen fietsers in Budastraat

De Budastraat is al een fietsstraat. Auto's moeten er altijd voorrang geven. Team Burgemeester pleit voor een fietszone met 58 fietsstraten.
Henk Deleu De Budastraat is al een fietsstraat. Auto's moeten er altijd voorrang geven. Team Burgemeester pleit voor een fietszone met 58 fietsstraten.

Schepen van Mobiliteit Axel Weydts (sp.a) lost indrukwekkende cijfers over de Budastraat, waar sinds eind september 2015 de eerste fietsstraat van Kortrijk is. Een fietstelpaal registreerde er 78.086 fietsers in november. Dat zijn er veel meer dan in november 2017 (67.485 fietsers, red.) en november 2016 (44.196 fietsers, red.). Voor het volledige jaar 2018 komt de kaap van 1 miljoen fietsers in de Budastraat in zicht. “Investeren in een goede infrastructuur werkt. We bouwen verder aan de fietsstad van morgen. You ain’t seen nothing yet”, vindt Weydts. Zo zijn er plannen voor een zone met 58 fietsstraten in het centrum, plus de zestien straten in het winkelwandelgebied. Die zone van een vierkante kilometer moet fietsen veiliger maken in het centrum, automobilisten afraden om de stad zomaar te doorkruisen en voor gezondere lucht zorgen. Wanneer de zone precies wordt ingericht, is nog niet duidelijk momenteel. Het maakt deel uit van het nieuwe beleidsplan voor 2019-2024, waar Team Burgemeester, sp.a en N-VA aan werken. Auto’s zijn welkom in een fietszone, maar geven altijd voorrang aan fietsers.

Axel Weydts bouwt verder aan de fietsstad van morgen.
Jan Darthet Axel Weydts bouwt verder aan de fietsstad van morgen.2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • nico van landuyt

    Ja maar het ding telt ook de brommers en moto’s Met eigen ogen gezien Goed systeem eeee weydts

  • MICHEL WOUTERS

    Hoe rapper hoe liever die 58 fietsstraten die erbij komen, de straten waar men maar 30 mogen rijden zijn soms autostraden waar men meee dan 50 rijden