Bar Central opent in Persijnstraat

Hoofdbarman Dieter Dujardin (40, zaakvoerster Mieke Wydooghe en chef-kok Mike Maelfait (43) van Bar Central in de Persijnstraat.
Foto Henk Deleu Hoofdbarman Dieter Dujardin (40, zaakvoerster Mieke Wydooghe en chef-kok Mike Maelfait (43) van Bar Central in de Persijnstraat.
Het pand waar tot eind november 2016 het populaire café Hoochie Coochie gelegen was, neemt een nieuwe start als Bar Central. Zaakvoerster Mieke Wydooghe, chef-kok Mike Maelfait (43) en hoofdbarman Dieter Dujardin (40) zijn de drijvende krachten van het nieuwe café, waarin muziek centraal staat.

"De rode draad is alternatieve rock, maar we staan voor alle genres open", vertellen ze.


"We plannen iedere maand meerdere optredens en willen ook een podium zijn voor beginnende bands. Onze vaste dj is Yves Croky. We bieden in Bar Central tot 70 soorten bier aan. Met Stella en Jupiler van het vat en nog eens drie andere bieren van het vat, die tweemaandelijks vervangen worden. We starten met Leffe Royale, Tripel Karmeliet en Goose IPA. We verkopen ook koffie van Nespresso en werken samen met Blind Tiger gin. Bar Central krijgt verder tegen eind oktober exclusieve wijnen en whisky's en een foodconcept, maar hierover later meer. Of we hier niet wat weggestopt zitten, in de Jan Persijnstraat? Helemaal niet. De mensen gaan snel de weg vinden, want Bar Central wordt een merk. En de parking Schouwburg is vlakbij. Het is bovendien een prachtig pand, met binnen plaats voor zo'n vijftig man en achteraan een terras voor zo'n veertig mensen. Wie naar hier komt, zal tot laat in de avond een dansje kunnen doen", aldus het trio. Bar Central krijgt later ook een eigen bier, gebrouwen door mediaman Merijn D'Hondt.


Bar Central is open op maandag vanaf 9 uur, op woensdag, donderdag en zondag vanaf 16 uur, op vrijdag vanaf 15 uur en op zaterdag vanaf 14 uur. Op dinsdag is het café dicht. (LPS)