Afghaans moordslachtoffer (18) begraven op kerkhof van Heule

Nessars graf werd versierd met bloemen.
Foto AHK Nessars graf werd versierd met bloemen.
Nessar Jamshidi, de achttienjarige jongen van Afghaanse afkomst die vorige week vermoord werd op een studentenkot in de Oude-Vestingsstraat in Kortrijk, is begraven. Dat gebeurde woensdag op de nieuwe begraafplaats voor moslims op het kerkhof in Heule.

Nessar (18) werd samen met zijn ex-vriendin Youlia Soboleva (19) uit Kuurne begin vorige week doodgestoken in het studentenhuis waar Nessar op kot zat. De 20-jarige dader vluchtte nadien weg, maar kon door de politie op de spoeddienst van het AZ Groeninge opgepakt worden. Youlia werd vorig weekend al begraven in Kuurne.


Wat er met het lichaam van Nessar zou gebeuren was eerst niet duidelijk. Een Afghaanse organisatie in ons land wou de repatriëring van Nessar naar Afghanistan bekostigen, maar dat ging niet. Het Kortrijks parket gaf beide lichamen vrij, maar omdat ze nog kunnen dienen als bewijs in de zaak mochten ze niet begraven worden in het buitenland. "Stel dat we voor bijkomend onderzoek het lichaam toch nog nodig hebben maar dat ligt in een ver land, dan wordt dat moeilijk", stelt Tom Janssens van het parket. Nessar is de eerste die begraven is op de religieuze begraafplek voor moslims op het kerkhof van Heule, die dit jaar werd ingehuldigd. Zo'n 40 man, vrienden van de jongen en mensen van de Afghaanse gemeenschap in ons land, namen samen afscheid met een gebed. Eén familielid kwam voor de plechtigheid overgevlogen vanuit Denemarken. Ook enkele leerkrachten van het VTI Kortrijk, waar de jongeman school liep, woonden de plechtigheid bij.


(AHK)