96-jarige man pleegt vluchtmisdrijf na aanrijding

Het ongeval met vluchtmisdrijf gebeurde in de ondergrondse parking op het Schouwburgplein in Kortrijk. De man op de foto is niet de hoogbejaarde Zwevegemnaar die het ongeval veroorzaakte.
Henk Deleu Het ongeval met vluchtmisdrijf gebeurde in de ondergrondse parking op het Schouwburgplein in Kortrijk. De man op de foto is niet de hoogbejaarde Zwevegemnaar die het ongeval veroorzaakte.

Een expert-geneesheer moet straks bepalen of Roger C. uit Zwevegem in de toekomst nog met de auto mag rijden. De 96-jarige man veroorzaakte op 10 oktober van vorig jaar een ongevalletje en pleegde vluchtmisdrijf. Maar hij had pech: hij reed in de ondergrondse parking op het Schouwburgplein in Kortrijk tegen een geparkeerde auto en de botsing werd geregistreerd door bewakingscamera’s. De identificatie van de aanrijder was dan ook een fluitje van een cent. De politie trof ter plaatse ook brokstukken aan van de wagen van de hoogbejaarde man. Op de zitting van de politierechtbank bleek gisteren dat Roger C. bijzonder hardhorig is. “Rijdt u nog met auto?”, vroeg de rechter. “Is dat niet gevaarlijk, als u bijna niks meer hoort?” De hoogbejaarde man toonde zich zelfzeker: “Ik voel me veel veiliger als ik met de auto rij dan te voet”, sprak hij. De rechter had twijfels en beval de aanstelling van een expert-geneesheer. De zaak wordt verdergezet op 7 mei 2019.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Peter Buyck

    Waarom de privacy van een onschuldige schenden? Voor alles en nog wat kunnen generieke beelden van bvb Shutterstock worden gebruikt en hier wordt een foto gebruikt van iemand die absoluut niets te verwijten valt.