Ga naar de mobiele website
^ Top

20 miljoen euro aan luxecars op Veemarkt

EVENEMENT MIKT OP 200 TOPWAGENS EN 5.000 BEZOEKERS

Jonas Verbeke met een Mercedes AMG GT op de Veemarkt.
Miklas Lioen Jonas Verbeke met een Mercedes AMG GT op de Veemarkt.
"Hoe zotter, hoe beter", zegt Kortrijkzaan Jonas Verbeke (31). Zijn evenement Cars & Coffee mikt op zondag 21 mei op 200 topwagens en 5.000 bezoekers op de Veemarkt. De totale waarde van de wagens is maar liefst 20 miljoen euro.

Veel mannen dromen van een op maat gemaakte 'supercar'. Cars & Coffee zet zondag van 9.30 tot 12.30 uur de Veemarkt vol topwagens, van winkelcentrum K tot de Groeningelaan. "De aanpak is eenvoudig", zegt Verbeke. "Eigenaars stallen hun wagens uit, liefhebbers komen gratis kijken naar al dat moois en praten na met een koffie van de gekende mobiele bar KoffieQueen. Kort en krachtig dus. Het leuke aan het evenement is dat we beide werelden niet van elkaar scheiden. Want mensen staan echt vlakbij de wagens. Ik verwacht dat bezoekers verantwoordelijkheid zullen tonen. En de eigenaars niet aanklampen. Maar daar heb ik alle vertrouwen in hoor. De sfeer zal prima zijn. En de Veemarkt heeft baat bij zo'n initiatief. Het zal goed zijn voor de horeca."Cars & Coffee van Jonas Verbeke is uniek. Want hij is de enige in de Benelux die groen licht krijgt van Francesco Canta. Die Italiaan bezit het patent van Cars & Coffee. Zijn moederevenement in Brescia is ieder jaar goed voor 300 wagens met een waarde van 100 miljoen euro en 25.000 bezoekers. "Je moet een zeker niveau hebben, anders laat hij het niet toe", zegt Verbeke. Cars & Coffee in Kortrijk staat nu in het rijtje van wereldwijde toptreffens zoals in Miami in de USA, Londen in Groot-Brittannië en Sydney in Australië.


"We brengen dan ook veel kwaliteit. Zo komt er een BMW M3 CRT, waarvan er maar 67 gemaakt zijn wereldwijd. En onze ambassadeur is POG. Een fenomeen die zijn topwagens Lamborghini Aventador, McLaren 675 LT Spider en Ferrari 458 Speciale Aperta niet verbergt. Er zijn ook andere merken genoeg op de Veemarkt zoals Maserati, Porsche, TVR, Lotus en Tesla. Eveneens leuk: er komen meer dan tien Alpina's. Dat zijn omgebouwde BMW's, zodat ze nog potenter zijn. Snobisme? Daar heeft mijn evenement niets mee te maken, want we hebben ook aandacht voor oldtimers en 'lightweights'. De interesse van eigenaars is erg groot."

200 kilometer per uur

Jonas Verbeke is een laatbloeier. "Het is niet zo dat er al van kleinsaf posters van auto's in mijn kamer hangen", vertelt hij. "Ik haalde bovendien pas laat mijn rijbewijs. Maar mijn eerste auto was meteen een sportwagen. Niet dat het duur moet zijn. Ik wil wel altijd een rijsensatie ervaren. Of ik dan ook op snelheid kick? Eigenlijk wel, ja. Liefhebbers trekken vaak naar Duitsland, waar je geen maximumsnelheid hebt op de autobahn (autosnelweg, nvdr.). En waar goeie chauffeurs gemiddeld makkelijk 200 kilometer per uur kunnen halen. Of we leven ons uit op het bekende racecircuit Nürburgring in Duitsland. Het is een passie", aldus Verbeke.


Info: www.cars.coffee/belgium.Meld een bug