Ga naar de mobiele website
^ Top

"Salon in je boomhut? Geen probleem"

HEULENAAR SCOORT MET ONGEWOON CONSTRUCTIEBEDRIJF

De boomhut in de Warande in Heule is van de hand van Wouter (archiefbeeld).
Johan Anckaert De boomhut in de Warande in Heule is van de hand van Wouter (archiefbeeld).
Wouter Doornaert uit Heule zette zijn eigen productontwikkelingsbedrijf stop om van zijn grootste passie zijn beroep te maken: bomen. Hij plant ze, snoeit ze, verzorgt ze, en velt ze, als het moet. Daarnaast maakt hij ook constructies voor in bomen, van boomhutten tot boomdouches. "Mijn droom is om ooit ook een boomcinema te maken", vertelt hij.

Zijn eigen productontwikkelingsbedrijf draaide goed, maar Wouter Doornaert besloot tóch de stekker eruit te trekken. "Als kind was ik al dol op de natuur. Buiten ravotten, kampen bouwen, in bomen klauteren,... Op een bureau zitten, was niets voor mij. Ik wilde mijn handen gebruiken", legt hij uit. Hij besloot om met iets te doen met zijn liefde voor natuur. Het resultaat is boomconstructiebedrijf 'Nester'. "Ik volgde een opleiding 'boomverzorger'. Mensen kunnen mij inhuren voor alles wat met bomen te maken heeft: ik weet welke boom je waar kunt planten, ik klim tot 28 meter hoog om je bomen te onderhouden en ik help je als bomen gekapt moeten worden." Bomen zijn Wouters passie geworden.


"Hoe meer ik erover te weten kom, hoe meer ze mij ook aanspreken. Bomen communiceren met elkaar. Als één boom ziek is, scheidt hij stoffen af, zodat de andere bomen in de buurt weten dat er een beestje of virus nadert. Op die manier kunnen ze hun bladeren afstoten om zichzelf te beschermen, enz. Fascinerend toch?"

Wouter Doornaert heeft een passie voor bomen. Hij verzorgt ze, snoeit ze en maakt onder meer boomhutten en boomdouches.
Henk Deleu Wouter Doornaert heeft een passie voor bomen. Hij verzorgt ze, snoeit ze en maakt onder meer boomhutten en boomdouches.

Luxueuze boomhut

Met Nester maakt Wouter ook verschillende boomconstructies.


"Ik maak terrassen in bomen, bijvoorbeeld. Een terras enkele meters boven de grond, tussen het groen, dat geeft een heel ander gevoel dan een terras op de begane grond. Ik maak ook boomhutten, van de meest eenvoudige constructies, tot de meest uitgewerkte exemplaren. Ik ben nu bijvoorbeeld een basis aan het maken, zodat opa en de kleinkinderen op een veilige ondergrond de rest van de boomhut kunnen afwerken. Prachtig vind ik dat, dat opa samen met zijn kleinkinderen materiaal vergaart om samen mee aan de slag te gaan. Dat worden de mooiste herinneringen. Maar ik kan tegelijk ook een luxueuze boomhut maken, die wind- en waterdicht is, waar je bijvoorbeeld een bureau in kan zetten, of een salon. Je kan daar inderdaad heel ver in gaan", lacht Wouter.

Cinema

Maar the sky is the limit, als het op boomconstructies aankomt.


"Zo heb ik onder meer ook enkele boomdouches liggen, die ik verhuur. Vorige zomer kon je die bijvoorbeeld zien op het Cactus Festival, en op de Sinksenfeesten. Let wel, die zijn niet om echt te douchen, maar ze dienen eerder als verfrissing. En mijn grote droom is om een boomcinema te maken. Ik zou een 5-tal hangmatten ophangen, waar koppeltjes zouden kunnen inliggen om van daaruit naar een projectiescherm te kijken. Ik maak er zeker werk van."


Wouter merkt dat die boomconstructies erg populair zijn. "Uiteraard kan het ook zijn dat ik het drukker heb, omdat mijn bedrijfje wat bekender is geworden. Maar ik merk ook dat die 'back to basics'- 'terug naar de natuur'- trend aan het oprukken is. Mensen willen iets unieks, en dat krijgen ze uiteraard met mijn constructies."Meld een bug