Minderjarige brandstichters verantwoordelijk voor brand in Kammestraat

Het Leuvense parket heeft twee minderjarigen aangehouden die verantwoordelijk zijn voor de brand in een houten schuurtje in de Kammestraat in Erps-Kwerps. Het gaat om twee 17-jarigen uit Kortenberg. De politie onderzoekt of er een verband is met de andere branden in Erps-Kwerps.

Brandstichting nabij de Kammestraat in Erps-Kwerps.
Vertommen Brandstichting nabij de Kammestraat in Erps-Kwerps.

In de nacht van zaterdag op zondag 6 januari rond 01.15u merkte een buurtbewoner van de Kammestraat in Erps-Kwerps een brand op in een nabijgelegen bosje. Een houten schuurtje dat als speelkamp door buurtkinderen werd gebruikt, was in vlammen opgegaan. Volgens de brandweer was de brand duidelijk aangestoken. Er stond ook een bus benzine in de buurt van de brand. Het parket stelde geen deskundige aan. 

“Maandag kwamen twee minderjarigen in beeld als verdachten van de brand. Het gaat om twee 17-jarigen uit Kortenberg. Ze erkenden hun aandeel in de brand maar stelden dat ze niet opzettelijk brand stichtten. De twee jongens moesten vandaag, vrijdag 11 januari, voor de jeugdrechter verschijnen. Ze werden onder toezicht van de jeugdrechter geplaatst voor zes maanden en kregen een leerproject opgelegd”, zo laat het Leuvense parket weten. De recherche van politiezone HerKo (Herent-Kortenberg) onderzoekt of er ook een verband is met andere branden in de buurt sinds begin december.

De brand in de Kammestraat is al de vierde opmerkelijke brand op een paar weken tijd in Erps-Kwerps. Aan de Dreef in Erps-Kwerps brandde op zaterdag 22 december, zo rond 16.40 uur, een alleenstaande garage volledig uit. De brandweer van Zaventem en hun Vilvoordse collega’s hadden de brand snel onder controle en konden voorkomen dat het vuur zich uitbreidde naar de tuinhuizen even verderop. In de garage stonden op het moment van de brand geen voertuigen. De bewoonster van het huis zat op een kerstfeestje toen ze het nieuws vernam. Zij kwam onmiddellijk naar huis en moest samen met haar man de schade vaststellen. Gelukkig bleef de woning wel gevrijwaard. Twee kindjes hadden te veel rook ingeademd, maar hadden geen verzorging nodig. 

De garage aan de Dreef brandde volledig uit.
Dierickx De garage aan de Dreef brandde volledig uit.

De avond voordien brandde een mobilhome volledig uit aan de Dekenijstraat. Ook hier is het niet duidelijk wat er precies gebeurd is. En daarvoor brandde er ook al eens een stal uit in Erps-Kwerps. Vier branden op enkele weken tijd, en allemaal op redelijk afgelegen plaatsen. Zijn de twee 17-jarigen ook verantwoordelijk voor de andere branden? Of zijn er meerdere pyromanen aan het werk in Erps-Kwerps? 

Brand in mobilhome
Dierickx Brand in mobilhomeReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.