Eenrichtingsverkeer in twee straten om sluipverkeer tegen te houden

In de Marie-Christinastraat en in de Kapellestraat in Kortenberg geldt sinds vrijdagavond eenrichtingsverkeer. Daarmee wil het schepencollege het sluipverkeer in het noordelijk gedeelte van de Leuvensesteenweg weren.


Voornamelijk tijdens de avondspits proberen heel wat automobilisten de drukte op de Leuvensesteenweg richting Leuven te vermijden door via de Hofstraat, de Kapellestraat en de Marie-Christinastraat naar de Parkstraat te rijden. "Vooral aan het kapelletje in de Kapellestraat zorgde dat vaak voor problemen aangezien de rijweg er redelijk smal is", zegt burgemeester Chris Taes (CD&V). "Daarom beslisten we enige tijd geleden om de verkeerssituatie te wijzigen."


Sinds vrijdagavond geldt eenrichtingsverkeer in de Marie-Christinastraat (achter de parking van de Carrefour) richting de Kapellestraat. Dat eenrichtingsverkeer loopt door tot aan het kapelletje en dan in de Kapellestraat tot aan de verkeerslichten met het kruispunt van de Leuvensesteenweg. "Daardoor wordt de sluiproute naar het centrum van Kortenberg doorgeknipt", aldus nog Taes. "Het gaat om een definitieve verkeersmaatregel." (RDK)