Dochter organiseert fuif voor overleden moeder

JESSICA COLSON SCHENKT OPBRENGST MICHKE'S FUIF AAN KOM OP TEGEN KANKER

Jessica Colson met haar mama Micheline 'Michke' Raeyen.
Foto Vertommen Jessica Colson met haar mama Micheline 'Michke' Raeyen.
De 35-jarige Jessica Colson uit Kortenberg organiseert morgenavond een fuif voor haar in januari overleden moeder. Micheline 'Michke' Raeyen verloor begin dit jaar de strijd tegen kanker. "Zaterdag zou ze 58 jaar worden en daarom gaan we nu nog één keer voor haar fuiven. De opbrengst gaat naar Kom op tegen Kanker", aldus Jessica.

Twee keer overwon Micheline Raeyen uit Everberg kanker, maar de derde keer werd haar fataal. In november kreeg ze te horen dat ze terminaal was en amper twee maanden later, midden januari dit jaar, verloor ze de strijd tegen de vreselijke ziekte. "Mijn mama was altijd een ambiancemaker en vroeg dan ook om tijdens haar uitvaartplechtigheid niet te treuren, maar te feesten", vertelt de 35-jarige dochter Jessica Colson.

"Vergeet niet te feesten"

"We wisten echter op voorhand al dat we niet echt zouden kunnen feesten terwijl we afscheid van haar namen, dus liet ik haar weten dat ik een fuif voor haar zou organiseren zodra ze er niet meer zou zijn. Toen ik dat zei, fonkelden haar ogen. Net voor ze stierf herinnerde ze me er nog aan. 'Vergeet zeker niet te fuiven, hé. Jullie moeten allemaal gelukkig zijn, ook wanneer ik er niet meer ben.' Belofte maakt schuld, en dus organiseer ik nu zaterdag Michke's fuif. Op die manier kan iedereen die haar gekend heeft nog één keer plezier maken voor haar."

Geen begrafenisfuif

Dat de fuif nu zaterdag plaatsvindt, is geen toeval. "Mijn mama zou die dag 58 jaar oud geworden zijn", aldus nog Jessica. "Zo kunnen we haar 'verjaardag' toch nog met haar vrienden vieren. Het is dus zeker niet de bedoeling om er een begrafenisfuif van te maken, integendeel. We willen - en dat is ook wat mijn moeder vroeg - dat iedereen plezier maakt. Net zoals mijn mama altijd plezier maakte. Iedereen kende haar dan ook als de sfeermaakster uit Everberg."

Kom op tegen Kanker

De opbrengst van de fuif gaat integraal naar Kom op tegen Kanker. De deuren van CC Colomba openen morgenavond om 20.30 uur. Er zijn optredens van twee bands, waarna dj Dirk de plaatjes draait. In totaal werden al zowat 300 voorverkoopkaarten verkocht. "Maar de interesse blijft groeien. Ik verwacht dus een pak volk", besluit Jessica.


Naar aanleiding van de fuif is het van zaterdagavond 19 uur tot zondagochtend 8 uur verboden om alcoholhoudende dranken te verkopen of aan te bieden, zelfs gratis, en te verbruiken in een ruime omgeving rond cultureel centrum Colomba. Wie de wet overtreedt, riskeert een GAS-boete.