De Buurderij verhuist naar parochiezaal

De Buurderij verhuist vanaf morgen naar de parochiezaal in Everberg. Op de wekelijkse avondmarkt bieden lokale landbouwers hun producten rechtstreeks en aan een eerlijke prijs aan de consument aan.

Al twee jaar had de Buurderij onderdak in basisschool Hertog Jan in Kortenberg. Elke zaterdagochtend konden inwoners er terecht voor allerlei producten, voornamelijk voedsel, die rechtstreeks door de producent aangeboden worden. Maar nu verhuist het hele gebeuren naar de parochiezaal van Everberg. "Die locatie lijkt ons geschikter", zegt Buurderij-verantwoordelijke Annik Crynen. "Voortaan zal De Buurderij ook een avondmarkt worden. Inwoners kunnen er elke donderdagavond van 17.30 tot 19 uur terecht. Ze moeten op voorhand wel een bestelling plaatsen via het online webplatform www.boerenenburen.be. Op donderdag kunnen ze hun bestelling komen ophalen, maar kunnen ze tegelijkertijd ook een praatje slaan met de producenten."

Eerlijke prijs

Met de avondmarkt wil Annik Crynen de producenten niet alleen in contact brengen met de consumenten, maar wil ze er ook voor zorgen dat ze een eerlijke prijs voor hun producten krijgen. "Landbouwers krijgen het steeds moeilijker. Ze moeten hun prijs maar laten zakken, waardoor ze soms zelfs met verlies moeten verkopen. Dat is bij de Buurderij niet het geval. Daar krijgen ze wél een eerlijke prijs voor hun producten."


Morgenavond wordt de eerste avondmarkt feestelijk geopend.


(RDK)