Chocolatier Reen valt opnieuw in de prijzen: goud en zilver op internationale awards

Reen Van Looveren van Chocolatier Reen pakt opnieuw twee medailles op de International Chocolate Awards.
Vertommen Reen Van Looveren van Chocolatier Reen pakt opnieuw twee medailles op de International Chocolate Awards.
Reen Van Looveren van Chocolatier Reen uit Meerbeek moet stilaan op zoek naar een nieuwe prijzenkast, want ze blijft de prijzen maar binnenhalen. Nadat ze de voorbije jaren al verschillende awards won, ging ze eind vorige week op de internationale chocolade awards naar huis met Benelux Gold en Benelux Silver. “Ik klopte er zelfs mijn grote idolen. Kippenvel”, klonk het achteraf.

Amper vier jaar geleden opende Reen van Looveren haar pralinezaak in de Schoonaardestraat in Meerbeek, maar de prijzenkast in de winkel is ondertussen al goed gevuld. De voorbije jaren haalde Reen de ene prijs na de andere binnen. Eind vorig jaar werd haar zaak zelfs opgenomen in de chocoladegids van Gault&Millau. En eind vorige week was het opnieuw raak. Op de International Chocolate Awards in Parijs behaalde Reen Van Looveren Benelux Gold met de praline ‘Adventurous Bergamot’ in de categorie ganaches van donkere chocolade met toegevoegde smaak. De jury was unaniem over haar praline op basis van een gelei van bergamot met een ganache van Voatsiperifery staartpeper uit Madagaskar. In de categorie donkere chocolade ganaches behaalde ze dan weer Benelux Silver met ‘Infinite Belize’, een praline op basis van single origine chocolade uit Belize, die geaffineerd werd door het bean-to-bar atelier Mike&Becky uit Ukkel.

Reen nam voor het derde jaar op een rij deel aan de awards en pakte er al zeven medailles. Dit jaar klopte ze zelfs haar idolen. “Plots sta je op de eerste plaats boven de mensen waarnaar je opkijkt”, aldus Reen Van Looveren. “Chocolatier M uit Knokke en Centho uit Duisburg zijn toch wel absolute toppers in het vak. Een kippenvelmomentje.”

De winnende pralines gaan door naar de World Final in het Italiaanse Firenze in oktober.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Willy Spiesssens

    Proficiat reen. Doe zo verder