Bussen De Lijn volgen omleiding tijdens werken N2

Door werken ter hoogte van de rotonde aan D'Ieteren op de Leuvensesteenweg in Erps-Kwerps moeten bussen 358 en 658 van De Lijn vanaf vandaag een omleiding volgen. Ze rijden een week lang door het centrum van Meerbeek.

Vandaag start het Agentschap Wegen en Verkeer met onderhoudswerken aan de betonnen platen op de Leuvensesteenweg in Erps-Kwerps. Daardoor wordt de steenweg in de richting van Leuven een week lang afgesloten ter hoogte van de rotonde aan D'Ieteren. AWV raadt automobilisten aan om de E40 richting Leuven te gebruiken. Bussen van De Lijn moeten een lokale omleiding volgen. "De bussen richting Leuven slaan ter hoogte van de rotonde aan D'Ieteren rechtsaf de Wijnegemhofstraat in", zegt Joachim Nijs, woordvoerder van De Lijn. "In Meerbeek nemen ze de Dorpsstraat om vervolgens via de Meerbeeksesteenweg opnieuw naar de Leuvensesteenweg te rijden. Vier haltes op de steenweg tussen de rotonde aan D'Ieteren en het kruispunt met de Meerbeeksesteenweg worden hierdoor niet bediend. In de richting van Brussel is er geen omleiding voorzien."


Van 1 tot 8 november wordt er dan weer gewerkt in Herent op het kruispunt van de Brusselsesteenweg met de Diependaalweg. In die week moet het verkeer alternerend over één rijstrook. Ook dan raadt AWV iedereen aan om de E40 te nemen. Voor De Lijn is er geen omleiding. (RDK)